Lukaku staat op en doet Chelsea pijn in kraker

Romelu Lukaku was zondagmiddag de grote man bij Manchester United. In de kraker tegen zijn oude ploeg Chelsea stond hij met een doelpunt en een fraaie assist op voor de thuisploeg (2-1).

Een belangrijk duel voor beide ploegen, want de grootmachten strijden om een plek bij de eerste vier van de Premier League. Deze plekken geven recht op een ticket voor de Champions League. Door de zege van Tottenham Hotspur op Crystal Palace eerder op de zondag (0-1), begon Chelsea het duel als nummer vijf, waardoor het in de Europa League terecht zou komen. Bij een overwinning van United zou de tweede plek overgenomen worden van Liverpool.

Chelsea begon sterk aan het duel op Old Trafford. Uit een scherpe voorzet van Marcos Alonso knalde spits Álvaro Morata de bal tegen de lat. Na een enerverende openingsfase, waarbij het spel op en neer ging, leek Alexis Sánchez op weg naar de openingstreffer namens Manchester United. Een hard schot van de Chileen werd echter gekeerd door doelman Thibaut Courtois.

Na ruim een half uur spelen was het raak voor de bezoekers. Eden Hazard legde de bal op Willian, die van binnen het strafschopgebied het leer in het doel knalde: 0-1. De voorsprong voor de Londenaren stond slechts enkele minuten op het scorebord, want een intikker van Lukaku zorgde voor de gelijkmaker vlak voor rust. Na een vermakelijke eerste helft gingen de ploegen met 1-1 richting de kleedkamers.

Na de rust moest David de Gea redding brengen op een schot van Danny Drinkwater en een poging van Willian, terwijl Lukaku aan de andere kant een fraaie poging goed gekeerd zag worden door Courtois. Een kwartier voor tijd was het invaller Jesse Lingard die trefzeker was. De aanvallende middenvelder kopte de bal, uit een fraaie voorzet van Lukaku, tegen de touwen: 2-1. De ploeg van manager Antonio Conte was vervolgens niet bij machte om de voorsprong van de mannen van manager José Mourinho ongedaan te maken, ondanks dat Morata de 2-2 nog afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Een pijnlijke nederlaag dus voor de Italiaanse oefenmeester, zeker gezien de spanning die er tussen beide oefenmeesters bestaat.

Door de zege staat United op de tweede plek in de Premier League met 59 punten uit 28 duels. De voorsprong op Liverpool, dat derde staat, bedraagt twee punten. Aartsrivaal Manchester City staat als koploper dertien punten voor en heeft nog een duel te spelen. Chelsea blijft op de vijfde plek staan met twee punten achterstand op nummer vier Tottenham, dat op 55 punten staat.

Lukaku deed zijn voormalig werkgever dus pijn, maar heeft wel voor hetere vuren gestaan in zijn carrière: