Lukaku slaat terug naar Neville: 'Twijfel niet aan mijn professionaliteit'

Reacties

Romelu Lukaku heeft met gemengde gevoelens afscheid genomen bij Manchester United. De nieuwe spits van Internazionale baalt van het feit dat er vraagtekens zijn geplaatst bij zijn instelling.

Lukaku slaat terug naar Neville: 'Twijfel niet aan mijn professionaliteit'

De 26-jarige Belg kende een ongelukkig laatste jaar bij United. Het aantal van twaalf goals in 32 Premier League-duels was teleurstellend, maar behalve dat was er kritiek op zijn techniek en fitheid. Vooral dat laatste stoorde Lukaku, en dan één tweet in het bijzonder. 'Hij heeft toegegeven dat hij te zwaar was! Hij weegt meer dan 100 kilo! We hebben het over een speler van Manchester United! Hij gaat scoren en het goed doen bij Internazionale, maar niet professioneel zijn is kwalijk', schreef Sky-analist en United-icoon Gary Neville onlangs.

Lukaku reageert daar nu bij de BBC fel op: 'Twijfel niet aan mijn professionaliteit. Ik leef voor deze sport. Ik ben continu thuis, ik doe er alles aan om beter te worden. Neville kan het over mijn conditie hebben, maar hij kan nooit iets zeggen over mijn professionaliteit, dat ik niet hard genoeg werk. Dat kan niet. Alle coaches zeggen hetzelfde over mij. Wat zei Ole Gunnar Solskjaer op het trainingsveld? Wat zei hij? Dat ik altijd hard werk en mijn best doe beter te worden. José Mourinho en Roberto Martínez zeiden hetzelfde. Nu gaat Antonio Conte dat ook weer zien.'

De spits baalt vooral van de beeldvorming. Volgens hem dragen drie spelers onterecht veel van de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten van United. De pijlen zijn van buitenaf gericht op Paul Pogba en de naar Inter vertrokken Alexis Sánchez en Lukaku. 'Dat was mijn gevoel en ik zeg altijd de waarheid. Zo beleefde ik het', aldus de oersterke aanvaller.

Wel is hij Ole Gunnar Solskjaer dankbaar, voor zowel zijn werk als manager als de toestemming die hij gaf voor de transfer naar Internazionale. Lukaku: 'Ik kan niet zeggen dat Ole de verkeerde manager was voor mij. We hebben geprobeerd zo goed mogelijk samen te werken en op een gegeven moment moest ik eerlijk zijn tegen hem. Hij was ook eerlijk tegen mij. Hij begreep waarom ik wilde gaan en daar ben ik hem dankbaar voor. We hebben van man tot man gesproken. Ik vertelde hem hoe ik me voelde en hij begreep het. Daarom zal ik hem altijd respecteren en beschermen.'

Na de 4-0 zege op Lecce neemt het vernieuwde Inter het in de tweede speelronde van de Serie A zondagmiddag op tegen Cagliari.

Analyse: hoe niet Juventus maar Inter kampioen kan worden
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.