Lukaku opnieuw trefzeker in voorbereiding United

Romelu Lukaku heeft opnieuw gescoord voor Manchester United. Anderhalve week voor het Super Cup-duel met Real Madrid won de ploeg van manager José Mourinho met 0-3 op bezoek bij het Noorse Vålerenga IF.

United is weer terug in Europa na de trip door de Verenigde Staten, waar het al vijf oefenwedstrijden speelde tegen Los Angeles Galaxy (5-2), Real Salt Late (2-1), Manchester City (2-0), Real Madrid (1-1) en Barcelona (0-1). Lukaku scoorde al tegen Salt Lake en City en was zondag als invaller opnieuw trefzeker. De Belgische mega-aankoop was een van de negen nieuwe spelers die na rust in het veld kwamen en kopte in de 48ste minuut raak uit een corner.

United won de wedstrijd tegen de Noorse middenmoter, die momenteel midden in het seizoen zit, vrij eenvoudig. Voor rust had Marouane Fellaini met een rake kopbal al voor de verdiende voorsprong gezorgd. De twintigjarige Scott McTominay zorgde in de zeventigste minuut voor de eindstand met zijn eerste officieuze goal voor United, waar verdedigers Timothy Fosu-Mensah en Daley Blind beiden een helft speelden.

United speelt nu nog één oefenwedstrijd, in Ierland tegen Sampdoria, voordat het seizoen echt begint. Na de clash met Champions League-winnaar Real Madrid in Macedonië op 8 augustus is West Ham United op 13 augustus de eerste opponent in de Premier League. Voor die tijd hoopt Mourinho nog versterkingen te presenteren. Nemanja Matic is de eerstvolgende. De Servische middenvelder komt volgens Engelse media voor 45 miljoen euro over van Chelsea.

Lees op VI Pro een verhaal over Romelu Lukaku en de andere topspitsen die komend seizoen de velden onveilig maken in de Premier League.