Lukaku maakt bij rentree meteen het verschil voor Chelsea

Reacties

Aston Villa heeft andermaal de kracht van Romelu Lukaku ondervonden. De Belgische spits werd met zijn doelpunt de gevierde man bij Chelsea.

Lukaku maakt bij rentree meteen het verschil voor Chelsea
© Imago
Aston Villa
Aston Villa
1 - 3
Chelsea
Chelsea

Chelsea zocht in Birmingham een bevestiging weer op de goede weg te zitten na een reeks van tegenvallende resultaten. Na het succes in de strijd om de League Cup tegen Brentford wachtte het bezoek aan Aston Villa.

De start op Villa Park was in ieder geval vals. Na 28 minuten keken The Blues tegen een achterstand aan na een onfortuinlijke moment van Reece James, die de bal met het hoofd in het eigen doel werkte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zes minuten later was er het antwoord van Chelsea. Matthew Cash ging in de fout op Callum Hudson-Odoi en moest dat bekopen met een gele kaart en een strafschop. Het was alweer de elfde strafschop die Chelsea kreeg in de Premier League sinds de entree van Thomas Tuchel in januari. Negen keer was Jorginho de man die de toegekende penalty benutte, want ook in Birmingham was hij vanaf elf meter succesvol.

In de jacht op de eerste Premier League-zege sinds 11 december vestigde Tuchel zijn hoop op Lukaku. De Belgische spits maakte zijn rentree na de weken van absentie vanwege een coronabesmetting. Big Rom had ruim tien minuten om zijn rentree met een goal op te luisteren. Zijn rake kopbal was niet alleen zijn eerste treffer sinds 11 september (overigens ook tegen Villa), maar het was ook een bevestiging van zijn status van beul van Villa. Het was zijn negende doelpunt tegen The Villans in tien Premier League-duels.

In de extra tijd onderstreepte Lukaku zijn grote waarde voor Chelsea. Ezri Konsa kon de opstomende Belg alleen onreglementair afstoppen. Jorginho velde vervolgens vanaf elf meter het vonnis over Aston Villa; 1-3. 

Lukaku legde zo de basis voor de overwinning voor Chelsea. Door de overwinning zijn The Blues in punten gelijk gekomen met nummer twee Liverpool. Aston Villa, waar Anwar El Ghazi inviel, blijft steken op de tiende plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.