Lukaku grote man bij België op bijzondere avond Limbombe

België heeft dinsdag een goede start van de voorbereiding op het WK doorgemaakt. Onze zuiderburen rekenden eenvoudig af met Saoedi-Arabië: 4-0.

Vooraf stipte bondscoach Roberto Martínez het belang van de oefenwedstrijd aan. De Spanjaard gaf aan dat hij op basis van het duel knopen wilde doorhakken richting het WK. De Belgen startten in een aanvallende formatie met drie verdedigers en Yannick Carrasco op de linkerflank.

In de openingsfase ontstonden er snel kansen voor België dankzij de offensieve intenties. Zo was Dries Mertens al twee keer dicht bij de 1-0, maar Romelu Lukaku maakte de openingstreffer. In de dertiende minuut schermde de spits de bal goed af, om vervolgens laag raak te knallen.

Na de eerste helft leek de wedstrijd al gespeeld. Lukaku verdubbelde immers nog voor rust de score, na een uitstekende dribbel van Eden Hazard. Daardoor kon Martínez nog wat andere namen in actie zien, onder wie Anthony Limbombe. De voormalig speler van NEC (momenteel Club Brugge) debuteerde als vervanger van Carrasco.

Met Limbombe in de ploeg kregen De Rode Duivels veel mogelijkheden om verder uit te lopen, maar Lukaku en Hazard waren niet scherp. Dat was invaller Michy Batshuayi wel: de aanvaller controleerde een kwartier voor tijd rustig de bal in het strafschopgebied en schoof de derde treffer binnen. Een minuut later was het alweer raak, toen Kevin de Bruyne de eindstand op 4-0 bepaalde na een combinatie met Lukaku.