Lukaku bezorgt Inter overwinning, domper voor De Roon en Hateboer

Internazionale is net als Juventus nog ongeslagen na de eerste twee wedstrijden in de Serie A. Zondagavond werd ook de eerste hattrick van het nieuwe seizoen gemaakt in de Serie A.

Cagliari
Cagliari
1 - 2
Internazionale

Na de zeer gemakkelijke overwinning op Lecce in de eerste speelronde, ging Inter op zoek naar de tweede winstpartij van het seizoen. Tegen Cagliari liep het echter allemaal wat stroever. Lautaro Martínez zette de formatie uit Milaan weliswaar op voorsprong in de 27ste minuut, maar kort na rust was João Pedro verantwoordelijk voor de 1-1.

Inter, waar Stefan de Vrij ontbrak met een blessure die hem ook een eventuele rentree bij Oranje kostte, moest in de achtervolging en kwam na een uur bijna weer op voorsprong. Stefano Sensi raakte echter de lat uit een vrije trap. Elf minuten later was het alsnog raak. Romelu Lukaku maakte het verschil met een rake penalty. Dat was voor de Belg extra fijn, omdat hij tijdens het duel met Cagliari racistisch werd bejegend door enkele aanhangers van Cagliari. Lukaku maakte na zijn goal een kort statement door het publiek in te staren.

Atalanta Bergamo
2 - 3
Torino
Torino

Het werd een genot om te kijken naar Atalanta Bergamo - Torino, waarin uiteindelijk vijfmaal werd gescoord. Duván Zapata leek weer de grote man te worden aan de zijde van Atalanta, maar Torino kantelde de wedstrijd. De uitclub was al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen, Zapata schoot Atalanta vervolgens naar 2-1. De spits uit Colombia werd vorig seizoen bijna topscorer van de Serie A en is dit seizoen dus ook weer goed begonnen. De winst leverde het Atalanta, waar Robin Gosens, Hans Hateboer en Marten de Roon een basisplaats hadden, niet op. Álex Berenguer en Armando Izzo maakten de achterstand van Torino ongedaan.

Genoa
Genoa
2 - 1
Fiorentina
Fiorentina

Genoa heeft de goede start van het seizoen een vervolg gegeven tegen Fiorentina. In de eerste speelronde werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen AS Roma, nu werd wel de volle buit gepakt tegen een sterke ploeg. Het waren de voornaamgenoten die het verschil maakten voor Genoa, hoewel je het net wat anders opschrijft. Cristián Zapata opende de score met een kopbal, Cristhian Kouamé schoot twintig minuten in de tweede helft hard en laag raak voor de 2-0. De benutte penalty van Erick Pulgar kwam te laat voor Fiorentina, dat in de eerste speelronde ook al verloor. Lasse Schöne, die nog geen wedstrijd miste voor zijn nieuwe werkgever, stond ook tegen Fiorentina de volle negentig minuten binnen de lijnen.

Lecce
Lecce
0 - 1
Hellas Verona

Na zijn eerdere invalbeurt maakte Sofyan Amrabat nu ook zijn basisdebuut in dienst van Hellas Verona. De ex-speler van FC Utrecht en Feyenoord wordt door de Italianen gehuurd van Club Brugge en maakt dus al aardig wat minuten in de Serie A. Net als bij zijn debuut tegen Bologna (1-1) leek het duel met Lecce in een gelijkspel te eindigen, maar vlak voor tijd werd de winst toch binnengehaald. Matteo Pessina slalomde door de defensie en rondde af voor de enige treffer van de wedstrijd.

Sassuolo
Sassuolo
4 - 1
Sampdoria
Sampdoria

De hattrick van Domenico Berardi had maar op één manier zuiverder kunnen zijn: als hij de eerste of derde goal met rechts had gemaakt. De aanvaller van Sassuolo liet de defensie van Sampdoria alle hoeken van het veld zien in de eerste helft, in een tijdsbestek van nog geen vijftien minuten maakte hij drie goals. Toen kort voor rust Sampdoria-middenvelder Ronaldo Vieira ook nog eens met rood naar de kant moest, was het helemaal gespeeld in het Mapei Stadium. Hamed Traoré scoorde vlak na rust nog, waarna de 36-jarige Fabio Quagliarella vanaf de stip voor de eretreffer zorgde. Het was alweer de 154ste goal van de routinier in de Serie A.