Lukaku beter dan ooit: 'Zo gelukkig heb ik hem nog nooit gezien'

Reacties

Romelu Lukaku is verlost uit zijn lijden op Old Trafford. België verwacht dat de herboren spits dat goede gevoel kan omzetten in goals én daarmee het bereiken van een jubileum.

Lukaku beter dan ooit: 'Zo gelukkig heb ik hem nog nooit gezien'

Lukaku voelde zich niet meer op zijn plaats bij Manchester United. In ongewis gelaten over zijn rol leefde hij in de zomer in onzekerheid. De moeizaam tot stand gekomen overgang naar Internazionale bood uiteindelijk uitkomst. Zijn eerste sportieve ervaringen in zijn nieuwe omgeving brachten de criticasters tot zwijgen en waren duidelijke signalen voor een mooi nieuw hoofdstuk. De eerste twee duels voor de Nerazzurri leverden direct twee treffers op.

Het racisme in Cagliari was een andere kant van de medaille. Dat heeft in de ogen van Roberto Martínez de spits niet van zijn stuk gebracht. Sterker nog, Lukaku is sterker dan ooit. 'Dit is de eerste keer dat ik hem vrij en gelukkig heb gezien. Terugkijkend naar eerdere momenten heb ik Rom niet zo gefocust gezien, zo gelukkig, zo verfrist door de nieuwe uitdaging', zei de Spaanse keuzeheer in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Schotland.

Het duel met San Marino ging door een lichte blessure nog aan hem voorbij. Tegen Schotland kan Lukaku zijn hervonden ritme demonsteren. 'Ik denk dat hij nu klaar is om het hoofd te bieden aan een van de grootste hoofdstukken in zijn carrière met zijn transfer naar Internazionale', zei Martínez, 'en hij is zeer gedreven om zo goed mogelijk te zijn voor het nationale team, dus ik ben erg onder de indruk van zijn blijdschap en de manier waarop hij vooruit kijkt.'

Lukaku staat op 48 goals voor België. Zijn laatste zes interlands leverden hem acht treffers op, zoals hij in ieder van zijn laatste vier duels voor club en land minimaal één keer tot scoren kwam. Die cijfers bieden goede hoop dat hij maandagavond in Schotland ook de kaap van vijftig goals als Rode Duivel gaat ronden.

Schotland
Schotland
0 - 4
België
België
EK-kwalificatie

Stand Groep I EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
10
10
0
0
40-3
+37
30
2
Rusland
10
8
0
2
33-8
+25
24
3
Schotland
10
5
0
5
16-19
-3
15
4
Cyprus
10
3
1
6
15-20
-5
10
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.