Lukaku als supersub de grote man in de Onana-show

Internazionale heeft woensdagavond een voorsprong genomen in het tweeluik met FC Porto: 1-0. In een wedstrijd waarin Andre Onana om verschillende redenen de aandacht trok, werd uitgerekend Romelu Lukaku de matchwinner. Op 14 maart is de return in Portugal.

Internazionale
1 - 0
FC Porto
FC Porto

Lukaku is sinds enkele weken weer terug bij Inter, na vervelend blessureleed, maar begon woensdag verrassend op de bank tegen Porto. Daar zaten ook Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Zij zagen hoe Inter in de eerste helft ontsnapte aan een achterstand, toen Onana een schot van Marko Grujic keerde en Galeno voor een open doel te weinig tijd had om goed te handelen. Zijn kopbal ging maar rakelings naast. Haast direct hierna kreeg een woedende Onana het verbaal aan de stok met ploeggenoot Edin Dzeko.

Inter kreeg de beste kans van de eerste helft toen de rust al naderde. In de extra speeltijd zette Alessandro Bastoni zijn hoofd tegen een indraaiende vrije trap en Diogo Costa redde met een magnifieke reflex. Bastoni sloeg uit ongeloof over deze wereldredding de handen op zijn hoofd.

In de tweede helft kwam de wedstrijd meer open te liggen. Nicolò Barella schoot namens de thuisploeg net naast en Onana redde geweldig bij kansen van Mehdi Taremi (tweemaal) en Zaidu Sanusi. Vooral zijn dubbelsave mocht er zijn.

Simone Inzaghi bracht Lukaku hierna in de ploeg in een poging om de wedstrijd naar Inters kant toe te trekken en de Belg liet zich direct zien. Lautaro Martínez kwam nét een teenlengte tekort om een voorzet van Lukaku tot assist te promoveren.

Met Lukaku binnen de lijnen voerde Inter de druk op. Dat werd alleen nog maar heviger toen Otávio met zijn tweede gele kaart werd weggestuurd. Met Dumfries als invaller beukte Inter op de Portugese deur en dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de winnende goal. Lukaku kopte in eerste instantie op de paal, maar wist uit de rebound alsnog te scoren.