Luiz na bijzondere opleving beloond door Chelsea

Reacties

David Luiz heeft zijn aflopende contract bij Chelsea verlengd. Het betekent een nieuw hoofdstuk in de opvallende tijd van de verdediger op Stamford Bridge.

Luiz na bijzondere opleving beloond door Chelsea

Luiz (32) is bezig aan zijn tweede periode bij Chelsea. Hij speelde tussen 2011 en 2014 al voor de Engelse topclub, ging vervolgens naar Paris Saint-Germain en keerde tot de verbazing van velen na twee jaar weer terug naar Chelsea. In het seizoen 2016/17 was Luiz een vaste basisspeler, maar vorig seizoen kwam hij nauwelijks meer aan de bak.

Onder Maurizio Sarri kreeg de Braziliaan met de bekende haardos een nieuwe kans. Luiz heroverde zijn basisplaats en was dit seizoen in alle competities al goed voor 48 officiële wedstrijden. Eerder op deze vrijdag gaf hij al aan dat het een kwestie van tijd was voordat hij zijn aflopende contract zou gaan verlengen en in de avond heeft hij zijn handtekening gezet. Luiz heeft voor twee jaar bijgetekend en ligt nu tot medio 2021 vast bij de Europa League-finalist.

'Ik ben ontzettend blij dat ik hier ben en dat ik de kans heb gekregen om langer te blijven', zegt Luiz op de website van Chelsea. 'Ik hou van deze club en ik heb nog steeds de ambitie van een jonge speler. Het betekent heel veel dat we weer in een Europese finale staan en in de Premier League kunnen we nog in de topdrie eindigen. Ik zal alles blijven geven, om zo het team te helpen.'

Luiz speelde tot dusver al 246 officiële wedstrijden voor Chelsea, waarin hij 18 keer scoorde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.