Luis Enrique: 'Guardiola zou een perfecte bondscoach van Spanje zijn'

Reacties

Luis Enrique ziet in Pep Guardiola de meeste geschikte opvolger als bondscoach van Spanje. Guardiola liet onlangs doorschemeren dat hij na zijn afscheid bij Manchester City een nationale ploeg wil leiden. Guardiola heeft bij City nog een contract tot medio 2023.

Luis Enrique: 'Guardiola zou een perfecte bondscoach van Spanje zijn'
© Pro Shots

'Ik zou het geweldig vinden als Guardiola bondscoach van Spanje zou worden. Hij zou perfect zijn. Ik ben heel benieuwd hoe hij zijn stempel op de nationale ploeg kan drukken. Ik kan me geen betere kandidaat voorstellen om in de toekomst bondscoach van Spanje te worden', vertelde Luis Enrique tegen Spaanse media. Luis Enrique is sinds 2019 bondscoach van de Spanjaarden en heeft nog een contract tot na het WK van Qatar.

Guardiola heeft nog een contract voor twee jaar bij City, maar sprak zich eerder al uit over zijn toekomst. 'De volgende stap zal een nationaal team zijn, wanneer die mogelijkheid zich voordoet', vertelde Guardiola tegen Globo. 'Ik zou graag nog een keer met een nationale ploeg naar een EK, Copa América of WK gaan. Wanneer ik vertrek bij City, neem ik eerst een pauze. Ik moet dan stoppen en kijken wat ik weer kan leren van andere coaches.'

De voormalig trainer van Barcelona en Bayern München staat sinds 2016 aan het roer bij Manchester City en won met The Citizens onder andere drie keer de Premier League en een FA Cup. De Champions League-finale van vorig seizoen ging verloren tegen Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.