Ludwig gaat akkoord en mist duels met PSV en PEC

Reacties

Andreas Ludwig heeft een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing geaccepteerd. De middenvelder van FC Utrecht kreeg afgelopen zondag de rode kaart nadat hij hard was doorgegaan op SC Heerenveen-speler Martin Ødegaard.

Ludwig gaat akkoord en mist duels met PSV en PEC

Terwijl Ødegaard al op de grond lag, ging Ludwig nog op het been van de huurling van Real Madrid staan. Dat kwam de Duitser drie minuten voor tijd op een directe rode kaart te staan. Desondanks won Utrecht de wedstrijd tegen Heerenveen met 1-0.

De aanklager kwam met een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De Domstedelingen gingen hiermee akkoord. De middenvelder mist de wedstrijden tegen PSV en PEC Zwolle.

Voor Ludwig kon de kaart niet op een slechter moment komen. Uitgerekend in de week dat hij toegaf moeite te hebben met zijn reserverol in de Domstad, besloot trainer Erik ten Hag hem op te stellen tegen SC Heerenveen. Ludwig speelde tot hij over de schreef ging ook een prima wedstrijd, maar moet nu weer even pas op de plaats maken.

De rode kaart voor Ludwig was er een voor in de geschiedenisboeken van FC Utrecht. Het betekende namelijk de honderdste rode prent van Utrecht in de Eredivisie, een aantal dat geen enkele andere club nog gehaald heeft.

Elvis Manu (Go Ahead Eagles), Stijn Wuytens (AZ), Bart Schenkeveld (PEC Zwolle) en Sam Larsson (SC Heerenveen) kregen twee gele kaarten en zijn automatisch voor één wedstrijd geschorst. Heracles Almelo-doelman Bram Castro kreeg een directe rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Het schikkingsvoorstel was een schorsing voor één duel, maar Heracles ging niet akkoord. De zaak dient donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.