Ludogorets met Padt onder de lat naar twaalfde titel op rij in Bulgarije

Reacties

Ludogorets is woensdag voor de twaalfde keer op rij landskampioen van Bulgarije geworden. Dankzij de 1-0 zege op Cherno More Varna behield de koploper de voorsprong op CSKA Sofia.

Ludogorets met Padt onder de lat naar twaalfde titel op rij in Bulgarije
© Pro Shots
Tsjerno More Varna
Tsjerno More Varna
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

Bij de landskampioen stond Sergio Padt onder de lat. De voormalig doelman van FC Groningen kwam afgelopen seizoen in 32 van de 35 wedstrijden in actie voor Ludogorets. Voor de 33-jarige Amsterdammer is het zijn tweede titel in Bulgaarse dienst. In Nederland won de doelman in 2015 de KNVB beker met FC Groningen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door het kampioenschap heeft Padt met Ludogorets een ticket voor de voorronde van de Champions League in de wacht gesleept. De Bulgaren moeten vier rondes overleven om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal.

In het seizoen 2016/2017 was Ludogorets voor het laatst actief in de Champions League. Destijds zaten de Bulgaren in een poule met Paris Saint-Germain, Arsenal en FC Basel. Vorig seizoen kwamen de Bulgaren Europees in actie in de Conference League. Uiteindelijk werd er na penalty's verloren van Anderlecht.

Spelersprofiel

S. Padt


Geboortedatum:
6 juni 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Ludogorets
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.