Luckassen: 'Op gevoel voor PSV gekozen'

Reacties

PSV heeft zich versterkt met Derrick Luckassen. De 22-jarige verdediger wordt door Eindhovenaren overgenomen van AZ, zoals VI in een eerder stadium al meldde. Luckassen tekent voor vijf seizoenen.

Luckassen: 'Op gevoel voor PSV gekozen'

'Ik ben enorm trots dat ik deze overstap kan maken', vertelt Luckassen op de clubsite. 'Ik heb puur op gevoel voor PSV gekozen. Er waren wat andere opties, maar ik vind PSV een mooie club, een die bij me past. Ik hoop hier heel mooie tijden te beleven', aldus Luckassen, die zichzelf omschrijft als een 'powerhouse'. 'Ik ben snel, sterk en wil mezelf graag bewijzen. Ik moet hard werken om aan spelen toe te komen en dat ga ik ook doen.'

'We waren op de hoogte van de ambities van Derrick om dit jaar de volgende stap in zijn carrière te maken', reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de AZ-site. 'Met PSV is er een club gekomen die ook aan de voorwaarden van AZ wil voldoen. Derrick heeft sinds hij in onze jeugdopleiding kwam, ieder jaar goede stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Wij wensen hem succes in zijn verdere carrière.'

Door de komst van Luckassen, die ook in beeld was bij Feyenoord, krijgt trainer Phillip Cocu de benodigde extra mogelijkheden voor de defensie en het middenveld. PSV nam deze zomer afscheid van de Mexicanen Héctor Moreno (AS Roma) en Andrés Guardado (Real Betis). Mogelijk komt daar nog het vertrek van de backs Santiago Arias en Jetro Willems bovenop.

Luckassen komt uit de jeugdopleiding van AZ en groeide in Alkmaar uit tot een onbetwiste basiskracht. De sterke verdediger kan in het centrum, op de rechterflank en het middenveld uit de voeten. In het voorbije seizoen gaf AZ-coach John van den Brom hem zelfs regelmatig een rol als verdedigende middenvelder. Bij AZ had de Nederlandse jeugdinternational nog een eenjarig contract, waarbij AZ de optie had om dat met een jaar te verlengen.

In gesprek met PSV-tv vertelt Luckassen een voorkeur voor een positie als centrale verdediger te hebben, het is tevens de positie die coach Phillip Cocu voor hem ziet weggelegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.