Lucas Leiva in tranen: einde carrière door hartproblemen

Reacties

Lucas Leiva heeft vanwege hartproblemen noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan gezet. Tijdens een emotionele persconferentie bracht de middenvelder van Grémio dit naar buiten.

Lucas Leiva in tranen: einde carrière door hartproblemen
© Pro Shots

Lucas (36) speelde in Europa jarenlang voor Liverpool en Lazio. Afgelopen zomer keerde hij terug naar zijn vaderland Brazilië, waarvoor hij 22 interlands speelde, en maakte hij de cirkel rond bij zijn eerste club Grémio. In december kwamen er bij routine-checks hartproblemen aan het licht.

Lucas hoopte nog terug te kunnen keren op het veld, maar na meer onderzoeken werd geconcludeerd dat dit te veel risico's met zich zou meebrengen. De middenvelder moet zijn voetbalschoenen daarom opbergen en dat doet hem veel.

'Ik wil Grémio bedanken voor de steun die ze me in de afgelopen drie maanden hebben gegeven', zei Lucas tijdens een persconferentie. 'Vandaag kondig ik mijn pensioen aan. Dit is een zware tijd voor mij geweest en ik denk dat dit de eerste keer is dat jullie me zien huilen.'

Dat hij heeft kunnen afsluiten bij Grémio doet Lucas wel goed. 'Ik eindig waar ik hoopte te eindigen, maar niet op de manier waarop ik hoopte te eindigen. Ik hoopte dat de situatie zou verbeteren, maar dat is niet gebeurd. Uiteraard komt mijn gezondheid op de eerste plaats.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.