Lozano weer oude Lozano: opvolger Van Bommel met hattrick tegen Ajax

Reacties

Hirving Lozano had even de tijd nodig om zijn draai weer te vinden bij PSV, maar tegen Ajax liet de 28-jarige Mexicaan zondag zien dat hij er weer helemaal staat. Met zijn drie treffers trad hij in de voetsporen van Mark van Bommel.

Lozano weer oude Lozano: opvolger Van Bommel met hattrick tegen Ajax
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

De huidige hoofdtrainer van Antwerp FC was op 20 maart 2005 de laatste PSV'er geweest met een hattrick tegen Ajax. Het werd destijds 0-4, bij het debuut van Danny Blind op de bank bij de Amsterdammers. Zondag was het verschil 'maar' drie treffers: 5-2.

'In de eerste helft waren we niet geconcentreerd. Gelukkig konden we het omdraaien. Het was een geweldige wedstrijd tegen een moeilijke tegenstander', sprak Lozano tegen ESPN. 'Vandaag hebben we denk ik de oude Lozano gezien, ik ben me aan het aanpassen aan het team.'

Tijdens zijn persconferentie toonde Bosz zich niet in het minst verbaasd door de sterke wedstrijd van Lozano. Deed de trainer iets speciaals om de Mexicaan te activeren? 'Nee, dat heeft niks met mij te maken. Hij heeft zoveel specifieke kwaliteiten, bijvoorbeeld dat hij bij een voorzet vanaf rechts altijd voor het doel verschijnt.'

Tot zondag had Lozano alleen nog maar tegen Almere City FC gescoord. Nu staat de teller dus op vier Eredivisie-doelpunten, één meer dan zijn totaal voor Napoli in het voorbije Serie A-seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.