Lozano raadpleegde Moreno en Guardado voor 'spannende stap'

Reacties

Na maanden van geruchten is de transfer van Hirving Lozano naar PSV rond. Van zijn landgenoten Andrés Guardado en Héctor Moreno kreeg Chucky al goede verhalen mee.

Lozano raadpleegde Moreno en Guardado voor 'spannende stap'

De 21-jarige Mexicaanse aanvaller gaat in Eindhoven een contract tot 2023 tekenen, zo werd maandagavond wereldkundig gemaakt. Lozano speelt met Mexico momenteel op het toernooi om de Confederations Cup, maar mocht kort afreizen naar Nederland. Na het toernooi zet hij zijn handtekening in het Philips Stadion. In Rusland sprak hij bij de nationale ploeg al met PSV-routinier Guardado en Moreno, die onlangs juist van PSV naar AS Roma vertrok.

'Ze vinden het allebei een goede club', zo sprak Lozano tegenover het clubkanaal van de Eindhovenaren. 'PSV is een mooi project met een mooie toekomst. Héctor en Andrés zeiden dat het hier goed is: de club, het stadion, alles.' PSV haalt met Chucky een multi-inzetbare speler binnen. 'Ik speel het liefst op de flanken, dicht bij het doel. Daar heb ik bijna mijn hele carrière gevoetbald, kom ik het best tot mijn recht en speel ik het liefst. Maar als ik op het middenveld moet spelen, is dat ook geen probleem.'

Lozano is vastberaden ook in Europa te slagen, nadat hij via zijn vorige club CF Pachuca uitgroeide tot Mexicaans international. 'Ik wil het maximale uit mezelf halen, en daar moet ik hard voor werken. Ik wil elke dag alles geven en proberen het verschil te maken voor de club. Nerveus? Dat niet, maar ik zit wél vol adrenaline en heb zin om voor het eerst te gaan trainen. Spannend is het wel', besloot hij.

Technisch manager Marcel Brands reageerde eveneens verheugd op het nieuws rondom de overstap van Lozano. 'Ik ben blij dat het uiteindelijk gelukt is. We zijn meer dan zes maanden met deze transfer bezig geweest en enige creativiteit was nodig om de transfer uiteindelijk te laten slagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.