Lozano kreeg in zijn laatste PSV-jaar elke week belletje van Ancelotti

Reacties

Hirving Lozano heeft uit de doeken gedaan dat hij in zijn laatste jaar bij PSV elke week Carlo Ancelotti aan de lijn had.

Lozano kreeg in zijn laatste PSV-jaar elke week belletje van Ancelotti
© Pro Shots

Het WK in Rusland was al een onvergetelijke ervaring voor Lozano. Zijn treffer tegen Duitsland veroorzaakte letterlijk een aardbeving in Mexico. 'Miljoenen mensen vierden op hetzelfde moment al springend die goal, waardoor de aarde begon te bewegen', vertelde Lozano in The Players' Tribune.

Dat doelpunt zette Lozano in de internationale schijnwerpers. De aanvaller, die toen bij PSV speelde, werd met extra aandacht gevolgd. Dat leidde tot een opvallend telefoontje voor Chucky.

'Na het WK, en de aardbeving, gebeurde een ander ongelooflijk iets. Op een dag werd ik gebeld door een telefoonnummer uit Italië. "Hola Chucky? Dit is Carlo Ancelotti"', herinnert Lozano zich dat eerste gesprek met de trainer. 'Toen ik zijn naam hoorde, was ik uit het lood geslagen. Ancelotti was op het WK als analist werkzaam geweest bij de Mexicaanse televisie. Hij had mijn goal gezien en hij wilde mij naar Napoli halen.'

Het bleef niet bij dat ene belletje. 'Tijdens het seizoen 2018/19 kreeg ik elke week een telefoontje van hem', vertelde Lozano, die toen bezig was aan zijn wat later bleek laatste seizoen voor PSV. 'Als ik geblesseerd was geraakt, dan vroeg hij hoe het met mij ging. Zo is hij gewoon. Toen hij me vroeg naar Napoli te komen, hoe kon ik geen nee zeggen. Je kent Ancelotti. Hij is een fantastische coach, maar een nog mooier persoon.'

De belletjes van Ancelotti hadden het gewenste resultaat. In de zomer van 2019 kwam het ook tot een verhuizing naar Napoli voor Lozano, die voor ruim veertig miljoen euro door PSV werd verkocht.

Spelersprofiel

Lozano


Geboortedatum:
30 juli 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Ciudad de México
Nationaliteit
Mexico
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
PSV
Nationaal team:
Mexico
Bekijk hier al onze video's
Meer Lozano
Meer over Lozano
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.