Lozano kan voor mijlpaal zorgen tegen FC Twente

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Koploper PSV trekt ten strijde tegen FC Twente in de laatste wedstrijd van zondag.

Lozano kan voor mijlpaal zorgen tegen FC Twente

PSV - FC Twente

 
Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Dennis Higler
Punten PSV in laatste 5 duels15
Punten FC Twente in laatste 5 duels6

Actueel

• Los van de nederlaag bij SC Heerenveen is PSV bezig aan een vlekkeloze competitie. Vorig seizoen waren de Eindhovenaren lange tijd de jager, nu zijn ze de prooi. Bij FC Twente, waar Gertjan Verbeek zijn vuurdoop beleeft, staat de teller pas op negen punten na drie zeges en liefst zeven verliesbeurten.

'Van Halst de technische baas, maar Verbeek bepaalt wat er gaat gebeuren'

• Verbeek zal vooral de weerbaarheid van de FC Twente-spelers willen verhogen. De Tukkers wonnen in de eerste tien speelrondes slechts 46,5 procent van hun persoonlijke duels, het laagste aantal van alle Eredivisie-clubs.

PSV aast op de beste competitiestart sinds 1987/88, het seizoen waarin de Eindhovenaren alle mogelijke prijzen veroverden. Destijds had PSV volgens het systeem van drie punten voor een zege liefst 33 van de 33 punten na elf speelrondes, nu kan het aantal op dertig punten uitkomen.

Een razendsnelle vooruitblik op PSV - FC Twente

• Indien PSV afrekent met FC Twente is het een jaar zonder puntenverlies in competitieduels in het Philips Stadion. De Eindhovenaren zijn wel gewaarschuwd: precies een jaar geleden waren de Tukkers de laatste ploeg die PSV punten afhandig maakte in Eindhoven met een 1-1 gelijkspel.

Als vanzelfsprekend kan Hirving Lozano voor een mijlpaal zorgen. De Mexicaanse smaakmaker kan de eerste PSV'er worden die in zijn eerste vijf Eredivisie-thuisduels tot scoren komt.

• De formatie van Phillip Cocu heeft het succes ook te danken aan Jeroen Zoet. De doelman keerde dit seizoen liefst 77,8 procent van de schoten die hij op zich afgevuurd kreeg. Alleen ADO Den Haag-keeper Robert Zwinkels heeft een hoger reddingspercentage.

• FC Twente ging in zijn laatste acht Eredivisie-wedstrijden buiten Enschede onderuit, een evenaring van het negatieve clubrecord van 48 jaar geleden.

Samenvattingen vorige Eredivisie-wedstrijd

Voor een samenvatting van Vitesse - PSV, zie hierboven

Samenvatting: FC Twente - Excelsior

Historie

PSV nam het op eigen bodem in Eredivisie-verband 51 keer op tegen FC Twente. De Tukkers sleepten vier zeges in de wacht. Dertig keer triomfeerde PSV en zeventien keer bleef een winnaar uit.

Jos Hooiveld over de komst van Gertjan Verbeek.

• Verbeek verloor in zijn carrière als Eredivisie-trainer al dertien keer van PSV. In geen enkele club moest hij zo vaak zijn meerdere erkennen.

De laatste 5 Eredivisie-edities van PSV - FC Twente:

SeizoenUitslag
2012/133-0
2013/143-2
2014/152-0
2015/164-2
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.