Lozano hoopt eindelijk eretitel CONCACAF binnen te slepen

Reacties

Hirving Lozano maakt kans om uitgeroepen te worden tot beste speler van de CONCACAF, de Noord- en Midden-Amerikaanse confederatie. De aanvaller van PSV is voor de derde maal op rij genomineerd. In 2016 en 2017 eindigde hij als tweede.

Lozano hoopt eindelijk eretitel CONCACAF binnen te slepen

In 2016 kwam Lozano nog uit voor Pachuca in Mexico, toen de CONCACAF hem nomineerde. Dat jaar moest Chucky voorrang verlenen aan Bryan Ruiz van Sporting Portugal. Een jaar later werd Real Madrid-doelman Keylor Navas voor de tweede keer in zijn loopbaan verkozen tot beste speler van Noord- en Midden-Amerika en eindigde Lozano opnieuw als tweede. Eerdere winnaars van de prijs, die in 2013 werd ingesteld, zijn Oribe Peralta en Javier Hernández.

Lozano won in 2018 de landstitel met PSV en sloot de competitie af met zeventien doelpunten achter zijn naam. De 23-jarige Mexicaan was met zijn vaderland bovendien actief op het WK 2018 in Rusland, waarop de ploeg de groepsfase overleefde. Daarbij nam Lozano een doelpunt tegen Duitsland voor zijn rekening. In de achtste finales schakelde Brazilië de Mexicanen vervolgens uit.

Voor Lozano valt te hopen dat driemaal scheepsrecht is, na twee tweede plaatsen. De concurrentie is echter fors. De CONCACAF heeft nog negen spelers genomineerd voor de prestigieuze onderscheiding. Real Madrid-doelman Navas is opnieuw kandidaat en verder maken Sebastian Giovinco, Jonathan Osorio (beiden Toronto FC), Héctor Herrera (FC Porto), Carlos Vela (Los Angeles FC), Rubilio Castillo (CD Motagua), Alan Pulido (Guadalajara), Kemar Lawrence (New York Red Bulls) en Yendrick Ruiz (CS Herediano) kans op de prijs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.