Löw verdedigt Leno: 'Die eerste goal was niet zijn fout'

Duitsland maakte het zichzelf maandagavond onnodig lastig in het Confederations Cup-duel met Australië, vooral door twee fouten van Bernd Leno. Bondscoach Joachim Löw nam het echter op voor de goalie van Bayer Leverkusen.

Die Mannschaft won met 2-3, maar zowel bij de 1-1 van Tom Rogic als de 2-3 van Tomi Juric ging Leno in de fout. En daardoor werd het onnodig spannend. 'In de eerste helft speelden we bijzonder goed, we kregen veel kansen. We durfden aanvallend te spelen. Het enige minpunt was dat het slechts 1-2 stond.'

Duitsland had in de eerste helft inderdaad de totale controle, maar zag ineens hoe Rogic van afstand de gelijkmaker binnenschoot. 'Die tegengoals vielen allebei uit het niets', zag Löw. 'Maar die eerste goal was geen fout van Leno. De tweede kon hij wél hebben.' Bij de eerste treffer liet de goalie de bal glippen, bij het tweede doelpunt liet hij een afstandsschot simpel los, waarna in de rebound gescoord werd. 'Maar dat gebeurt iedere goede doelman wel eens', sloot Löw af.