Blunders Leno worden Duitsland niet fataal tegen Australië

Reacties

Duitsland is de Confederations Cup begonnen met een zege op Australië. Twee flaters van doelman Bernd Leno lieten de wereldkampioen schrikken, maar werden Die Mannschaft niet fataal: 2-3.

Blunders Leno worden Duitsland niet fataal tegen Australië

Bij Duitsland zat Ajacied Amin Younes negentig minuten op de bank, maar daarmee bleef er nog genoeg aanvallende kwaliteit over. Dat bleek al na nog geen vijf minuten, toen Julian Brandt er op rechts vandoor ging, en de bal panklaar legde voor Lars Stindl. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach schoot simpel en droog raak: 0-1.

In het vervolg had spits Sandro Wagner - een van de vele experiment-internationals in de selectie van Joachim Löw - dé kansen om de score te verdubbelen, maar hij kopte op aangeven van Leon Goretzka naast en schoof de bal in kansrijke positie even later voorlangs. Ook de bedrijvige Brandt was twee keer dichtbij, maar hij stuitte evenzovaak op doelman Matt Ryan.

Blunders
Van het kansloze Australië kwam lange tijd geen enkel teken van leven, totdat voormalig PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury plotseling voor het doel opdook. Hij schrok echter van de kans en kopte ver naast. Dat bleek de inleiding voor de totaal onverdiende gelijkmaker. Een eerste schot van Tom Rogic zou ver naast gaan, maar nadat de bal via Shkodran Mustafi terug voor zijn voeten stuiterde, schoot hij in tweede instantie raak. Daarbij zag keeper Bernd Leno er overigens slecht uit, hij liet de bal eenvoudig glippen.

Lang had Duitsland vervolgens niet nodig om orde op zaken te stellen. Na een overtreding van Massimo Luongo op Goretzka benutte aanvoerder Julian Draxler nog voor rust een strafschop, vlak na de pauze bracht Goretzka zelf de marge op twee, na een prachtpass van Joshua Kimmich: 1-3. Een tweede flater van Leno - die een eenvoudig te pakken schot losliet, waardoor voormalig Roda JC-spits Tomi Juric kon binnenschieten - kwam Duitsland uiteindelijk niet duur te staan. Alleen invaller Timo Werner was nog dicht bij een goal, maar de Duitser trof de paal.

Door de overwinning nestelt Duitsland zich aan kop van Groep B naast Chili, dat zondag met 2-0 van Kameroen won. Komende donderdag staan Kameroen en Australië om 17.00 uur tegenover elkaar, waarna koplopers Duitsland en Chili het om 20.00 uur tegen elkaar opnemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.