Löw beschermt bekritiseerde ploeg: 'Moeilijk om hongerig te blijven'

Reacties

Joachim Löw is het vertrouwen in zijn spelers niet verloren, na de 1-0 nederlaag in de eerste speelronde tegen Mexico. De bondscoach van Duitsland is ervan overtuigd dat zijn ploeg zaterdag met een gepaste reactie zal komen tegen Zweden.

Löw beschermt bekritiseerde ploeg: 'Moeilijk om hongerig te blijven'

In 2010 sneuvelde regerend wereldkampioen Italië al in de groepsfase en in 2014 onderging Spanje hetzelfde lot. Duitsland wil er nu alles aan doen om aan ditzelfde scenario te ontsnappen. Dan zal er zaterdagavond wel beter moeten worden verdedigd dan in de eerste groepswedstrijd tegen Mexico. Duitsland gaf in dit duel wel heel erg veel kansen weg en kwam met een 1-0 verliespartij nog goed weg.

Het kwam de Duitse ploeg op veel kritiek te staan, maar Löw steunt zijn spelersgroep. 'Waarom zou ik het vertrouwen verliezen? Deze spelers spelen allemaal al drie, vier jaar op het allerhoogste niveau en zullen niet van slag raken van een mindere wedstrijd', zei de bondscoach op zijn persconferentie. Löw voegde daaraan toe dat het wél mogelijk is dat hij gaat wisselen. Mats Hummels zal vanwege een verschoven nekwervel sowieso vervangen moeten worden.

Löw is van mening dat de nederlaag tegen Mexico niet te groot moet worden gemaakt. 'We zijn de titelhouder én de Confederations Cup-winnaar', zei hij. 'Wedstrijden zijn nu anders voor ons; tegenstanders zijn veel meer gemotiveerd om van ons te winnen. Bovendien is het moeilijk om hongerig te blijven na een eindzege op een groot toernooi. We hebben dat al eerder gezien. Het is niet gemakkelijk voor ons, maar we zullen morgen een reactie laten zien. Daar ben ik van overtuigd.'

'Als we winnen, zijn we weer terug in de race', vervolgde Löw. 'In dit toernooi moet alles op de juiste plek vallen. Ook geluk speelt een belangrijke factor. We kijken nu vooruit en niet meer terug. Ik heb mijn spelers verteld dat onze energie en uitstraling erg belangrijk zijn voor dit team, maar dit was niet in orde tegen Mexico. Dat zal tegen Zweden beter moeten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.