Loterij levert Fortuna weinig op

Ze hadden natuurlijk gehoopt op de jackpot van 1.650.452 euro, maar ze kwamen er bekaaid vanaf. De staatslotenactie om Fortuna Sittard op ludieke wijze aan geld te helpen bracht een schamele oogst van 548,90 euro. 'Helaas, Vrouwe Fortuna was niet met ons', lieten de initiatiefnemers weten na de trekking. 'Maar ja, het is en blijft een loterij!'

Overigens een simpel rekensommetje leerde dat de inzet het prijzengeld heeft overstegen. Totaal werd er voor 1335,90 euro aan loten aangeschaft. Onder andere de spelersgroep en de technische staf brachten 27 hele loten met jackpot in. Maar mogelijk wacht er nog een grote verassing. Niet alle toegezegde loten zijn in bezit van het comité 'Help Fortuna'. Wie weet zit daar nog het winnende lot tussen.

Ondanks de magere oogst spreken de initiatiefnemers van een succes, want het was hen eigenlijk vooral om iets anders te doen. 'De KNVB-arbitragecommissie is duidelijk gemaakt dat men in Sittard en omgeving niet gediend is van onprofessionele uitspraken.' Daarmee doelden ze op de opmerking van de voorzitter van de arbitragecommissie dat 'Fortuna maar beter een staatslot kon kopen'. De supportersvereniging houdt het prijzengeld nog even in eigen zak. Pas als de licentie in bezit is wordt het geld overhandigd.



Meer opzienbarende en vreemde berichten vind je in de rubriek In de Kantlijn


Bekijk hier al onze video's