'Lot Setién hangt aan zijden draadje: Xavi en Koeman staan klaar'

Reacties

Hoewel hij het zelf ontkent, neemt de druk op de positie van Quique Setien bij Barcelona verder toe door het gelijkspel tegen Atlético Madrid. De namen van Xavi en Ronald Koeman als opvolgers circuleren alweer.

'Lot Setién hangt aan zijden draadje: Xavi en Koeman staan klaar'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

In aanloop naar de topper van dinsdagavond tegen Atlético was het al onrustig in Camp Nou. Er waren de verhalen over de toenemende spanning in de kleedkamer. Zo uitten de spelers kritiek op de tactische keuzes en het wisselbeleid van Setién en ligt diens assistent Eder Sarabía niet lekker in de selectie. Dinsdag kwam daar een bericht bij over een crisisberaad tussen de trainer en voorzitter Josep María Bartomeu.

Door het nieuwe puntenverlies tegen Atlético zullen die verhalen allerminst verstommen. Koploper Real Madrid kan de voorsprong vergroten tot vier punten. En dus concludeert Sport dat Setién zich nog altijd in 'het oog van de orkaan' bevindt. Het lot van de Barcelona-trainer hangt volgens de Catalaanse sportkrant aan een zijden draadje, maar zelf heeft hij niet het gevoel dat hij ter discussie staat. 'Ik ben sterk genoeg om hier uit te komen.'

De cover van Marca: 'Barcelona zwaait met de witte vlag'
De cover van Marca: 'Barcelona zwaait met de witte vlag'

Naar buiten toe valt Barcelona de trainer ook niet af, stelt Marca in een analyse. Intern zijn er volgens de Madrileense sportkrant echter al weken twijfels over Setién en zijn staf. De voormalig trainer van Real Betis is met dertig punten uit veertien duels nog niet de oplossing gebleken na het ontslag van Ernesto Valverde. Het voetbal is nog niet overtuigend en Barça is nog altijd te afhankelijk van Lionel Messi, dinsdag goed voor zijn 700ste goal.

Zelf wil Setién ook na dit seizoen door, maar dat lijkt een lastig verhaal te worden als Barça geen kampioen wordt. De Champions League zou een reddingsboei kunnen zijn, maar daarin laat de Catalaanse grootmacht het al jaren achtereen afweten. En dus rest de vraag wie er komend seizoen op de bank zit in Camp Nou. Daarbij komt de speculatie over de terugkeer van Xavi of Ronald Koeman alweer op gang.

Xavi & Koeman
De namen van de twee oud-spelers circuleerden eerder dit seizoen ook al toen Valverde was ontslagen en duiken nu weer op. Xavi stelde maandag opmerkelijk genoeg zelf al dat hij en zijn technische staf zich al voorbereiden op een terugkeer in Camp Nou. Dergelijke uitspraken heeft Koeman nog niet gedaan. De bondscoach van Oranje houdt vol dat hij minstens tot aan het EK 2021 trouw blijft aan het Nederlands elftal.

In het tv-programma El Chiruingito werden beide opties dinsdagavond al besproken. Xavi zou de voorkeur hebben van president Bartomeu, maar het probleem is dat de huidige trainer van Al-Sadd niet wil samenwerken met technisch directeur Éric Abidal. Koeman is daardoor een heel serieuze optie, maar zal de bondscoach breken met zijn belofte aan Oranje als Barcelona op de stoep staat? Voorlopig is het nog niet aan de orde.

De banenwebsite Infojobs liep al met een grap vooruit op de toekomst van Setién.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Més que un club? 'Barcelona is niet eens een halve club meer, echt bizar'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.