Loovens: 'Europees voetbal zal Celtic iets extra's geven'

Glenn Loovens maakt donderdag mogelijk zijn rentree voor Celtic, dat in de Europa League aantreedt tegen Atlético Madrid. De voormalige Feyenoorder is volledig hersteld van de hamstringblessure die hem sinds begin augustus aan de kant hield.

Loovens: 'Europees voetbal zal Celtic iets extra's geven'

'Door zes zware Europese wedstrijden zal Celtic enorm groeien', zegt Loovens in gesprek met Voetbal International. 'We hebben een jonge ploeg, de ervaring van die duels geeft ons net dat beetje extra.'

Het voorbije seizoen was het Europese avontuur van de Schotse grootmacht al in augustus beëindigd. FC Utrecht bleek in de laatste voorronde van de Europa League een niet te nemen horde.

Ook deze jaargang is Celtic hetzelfde overkomen, doordat de club aanvankelijk was uitgeschakeld door FC Sion. Alleen hadden de Zwitsers in de onderlinge duels een niet-speelgerechtigde speler opgesteld. Een civiele rechtbank in eigen land stelde Sion in het gelijk, maar de UEFA bleef onverbiddelijk en plaatste Celtic in de Europa League.

'Het is een rare situatie', bekent Loovens. 'Het is niet de manier waarop je als voetballer Europees voetbal wil afdwingen. Over twee duels zijn we terecht uitgeschakeld. Maar als een kans als deze zich voordoet moet je die grijpen.'

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's