Lonwijk maakt recordtransfer en verruilt Denemarken voor Oekraïne

Reacties

Justin Lonwijk heeft een transfer gemaakt naar Dinamo Kiev. Dat maakte de club uit de Oekraïense hoofdstad donderdag wereldkundig. De middenvelder komt over van Viborg FF tekent bij zijn nieuwe club een contract voor vijf jaar.

Lonwijk maakt recordtransfer en verruilt Denemarken voor Oekraïne
© Pro Shots

Over de hoogte van de transfersom doen beide clubs geen precieze uitspraken, maar de Denen hebben wel te kennen gegeven dat de club nog nooit een speler voor zoveel geld verkocht heeft als Lonwijk. Volgens Deense media gaat het om vijftien miljoen Deense kronen, omgerekend twee miljoen euro.

Jesper Fredberg, de technisch directeur van Viborg, legt uit: 'We waren niet van plan om hem te verkopen nadat de transferperiode in Denemarken was afgelopen, maar we hebben een aanbieding gekregen die we als buitengewoon beschouwen.'

De 22-jarige Lonwijk vertrok in 2021 van FC Utrecht naar Scandinavië, eerst op huurbasis en later permanent. Eerder dit seizoen strandde hij met Viborg, de huidige nummer drie van Denemarken, nog tegen West Ham United in de laatste voorronde van de Conference League. Nu verkast hij op de laatste dag van de transferdeadline naar Oekraïne.

In het door oorlog geteisterde land gaat de competitie momenteel nog door, maar de wedstrijden worden zonder publiek afgewerkt. Dinamo Kiev is daarnaast ook Europees actief, de wedstrijden in de Europa League speelt de club buiten de landsgrenzen. Lonwijk mag niet meedoen in de resterende groepsfasewedstrijden van zijn nieuwe club, hij kan pas in januari worden ingeschreven.

Spelersprofiel

J. Lonwijk


Geboortedatum:
21 december 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Tilburg
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.