Lofzang voor 'koning' Ronaldo: 'Zijn data blijven indrukwekkend'

Reacties

Cristiano Ronaldo (38) wordt in Portugal bewierookt na zijn tweehonderdste interland, waarin hij goud waard bleek tegen IJsland. De recordinternational van de Portugezen sprak zelf van een 'onvergetelijke avond' in Reykjavik.

Lofzang voor 'koning' Ronaldo: 'Zijn data blijven indrukwekkend'
IJsland
IJsland
0 - 1
Portugal
Portugal

Ronaldo maakte vlak voor tijd de winnende goal tegen IJsland: zijn 123ste voor Portugal. 'Ik had niet om meer kunnen vragen in mijn tweehonderdste interland. Het was een spectaculaire, onvergetelijke avond. Ook door alles wat er georganiseerd werd. Ik wil daarvoor ook de mensen in IJsland bedanken', vertelde Ronaldo tegen RTP. Voor de interland werd de spits van Al Nassr nog in het zonnetje gezet in Reykjavik.

'Voor de eeuwigheid', schrijft de Portugese sportkrant A Bola over de bijzondere mijlpaal van Ronaldo. Bij Record wordt de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar 'koning' genoemd: 'Reinaldo'. O Jogo kopt met 'Ronaldo tot het einde'. Bondscoach Roberto Martínez sprak na de zege op IJsland over het 'perfecte verhaal' voor zijn aanvoerder.

'Deze prestatie is zeker iets om trots op te zijn. Ik hoop mijn aantal interlands verder uit te uitbreiden, ook met doelpunten, als het kan. Ik bedank Gonçalo Inácio voor de assist. Ik wil ook benadrukken dat onze bondscoach uitstekend werk levert. We zijn druk bezig om zijn spelideeën uit te voeren op het veld. Het heeft nog tijd nodig om de plannen perfect uit te kunnen voeren', aldus Ronaldo.

Bewondering
Bondscoach Martínez is onder de indruk van Ronaldo. 'Pas als je met Cristiano samenwerkt, zie je wat hij er allemaal voor doet om op zijn 38ste nog zo te kunnen presteren. Hij is nog altijd zo vastberaden om te laten zien dat hij de beste is. Maar hij helpt ook de jonge jongens. Ik heb van hem geleerd dat je je altijd jong kunt blijven voelen, hoe oud je ook bent.'

'Cristiano is nog altijd topfit. Zijn data, zoals een paar dagen geleden tegen Bosnië en Herzegovina, blijven indrukwekkend. Daarom liet ik hem ook twee keer negentig minuten spelen. Ik ben niet verrast door waartoe Cristiano in staat is. Ik vind het wel heel bewonderenswaardig dat hij na tweehonderd interlands geen moment de teugels laat vieren', verklaart de Spanjaard.

EK-kwalificatie

Stand Groep J EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
10
10
0
0
36-2
+34
30
2
Slowakije
10
7
1
2
17-8
+9
22
3
Luxemburg
10
5
2
3
13-19
-6
17
4
IJsland
10
3
1
6
17-16
+1
10
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.