Lof voor scorende Summerville: 'Ongetwijfeld de beste speler'

Reacties

Leeds United heeft vrijdagavond twee belangrijke punten laten liggen. Op bezoek bij laagvlieger Rotherham United liep de ploeg van Pascal Struijk, Joël Piroe en Crysencio Summerville zich stuk. Al kreeg die laatste lovende kritieken.

Lof voor scorende Summerville: 'Ongetwijfeld de beste speler'
© Pro Shots
Rotherham United
Rotherham United
1 - 1
Leeds United
Leeds United

Al na ruim vijf minuten toonde Summerville zich in Rotherham. De aanvaller - sowieso bezig aan een geweldig seizoen - kwam op kenmerkende wijze naar binnen en haalde ijskoud de trekker over. Daardoor leek Leeds een zorgeloze avond tegemoet te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Niets bleek minder waar, want de thuisploeg kwam op slag van rust met een antwoord. Hakeem Odofin maakte het werk van Summerville ongedaan. In de tweede helft zocht Leeds, onder begeesterde aanvoering van de Nederlander, naar een opening. Die kwam er niet, ondanks dat de gasten kans op kans kregen. Desondanks was men in Engeland lovend over Summerville.

'Hij is ongetwijfeld de beste en meest dreigende speler van Leeds', schreef Leeds Live na afloop. De lokale krant is onder de indruk van de handenbinder. 'Hij gaf de ploeg een vliegende start met een geweldige finish. En was een paar keer dicht bij een tweede.'

In de laatste acht wedstrijden maakte Summerville zes doelpunten en gaf hij vier assists. 'Leeds worstelt af en toe, maar Summerville trekt ze steeds op gang. Al het gevaar komt van hem. De vleugelaanvaller is tot nu toe dé man van het seizoen.'

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.