Lof voor Cocu en Spijkerman, misdragende Braga-oma

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lof voor Cocu en Spijkerman, misdragende Braga-oma

'De eerste keer drie punten en een clean sheet, dan mag hij van mij wel Man of the Match zijn. Ik ben ook wel tevreden, maar uiteindelijk ben ik ervan overtuigd dat je niet te veel van dit soort wedstrijden moet spelen, want dan loop je tegen een zeperd aan. Het spel moet daarom gewoon beter.
Frank de Boer moest zondag bij het uitduel van Ajax met FC Groningen ziek verstek laten gaan. De coach van de Amsterdammers zag hoe zijn ploeg onder leiding van assistent Hennie Spijkerman met 2-1 won. De Boer reserveerde een compliment voor zijn assistent, maar stelde tevens dat Ajax wel beter moet als het kampioen wil worden. De Boer had de wedstrijd overigens niet helemaal gezien. 'Een groot gedeelte, op mijn telefoon in bed', legde hij uit op de clubwebsite.

Zeljko Petrovic is groot fan van PSV en coach Phillip Cocu. Volgens de middenvelder van weleer, die naar eigen zeggen wel weer toe is aan een nieuwe trainersklus, verdient de coach van de Eindhovenaren een compliment. 'PSV is de enige ploeg van Nederland die Europees  speelt. Ze spelen niet naïef zoals veel Nederlandse ploegen in Nederland wel doen. Dat past precies bij Phillip, hij was ook zo'n slimme en tactische speler. Een van de beste op tactisch gebied die ik ooit gezien heb en ik heb met heel wat grote spelers gespeeld.' (PSV TV)

Karim Benzema was in de laatste negen competitieduels goed voor elf doelpunten, maar buiten het veld gaat het wat minder makkelijk voor de Fransman. De spits knalde met zijn bolide na het duel met Athletic de Bilbao bijna op een andere weggebruiker. Benzema heeft geluk dat hij buiten het veld niet zoveel raakt als daarbinnen.

• Football Leaks heeft de contracten van James Rodriguez en Xabi Alonso gepubliceerd. Duidelijk is dat beide heren goed in de slappe was zitten. James verdient bij Real Madrid zo’n zeven miljoen euro per jaar, terwijl Alonso bij Bayern München per jaar twee miljoen meer opstrijkt. Niets mis mee.

'Memphis is een speler met geweldige kwaliteiten en die raak je niet zomaar kwijt. Het is slechts zijn eerste jaar bij United en ik denk nog steeds dat hij een succes kan worden. Hij is een fantastische speler en zal belangrijk zijn voor de toekomst van het Nederlands elftal.'
Patrick Kluivert gelooft nog steeds in Memphis Depay. De ex-PSV'er stond in december voor het laatst in de basis bij Manchester United en komt nog maar weinig in de plannen van Louis van Gaal voor. Op het WK 2014 was dat nog wel anders. Onder leiding van Van Gaal en diens assistent Kluivert blonk Memphis uit en werd hij genomineerd voor de titel grootste talent van het WK. (Fifa.com)

• De comeback van de eeuw in Australië. Gold Coast City FC keek in het duel met Holland Park Hawks een half uur voor tijd tegen een 6-1 achterstand aan, maar kreeg het voor elkaar nog terug te komen tot 6-6. In de verlenging maakte de club het kunstje af: 6-8. Het is niet bekend of Ibrahim Kargbo een belletje gepleegd heeft naar Australië.

Louis van Gaal heeft geprobeerd Mathieu Debuchy in de winter naar Manchester United te halen. Arsène Wenger weigerde echter zijn concurrent te versterken en dus vertrok de rechtsback van Arsenal op huurbasis naar Girondins Bordeaux. 'Ik vind het jammer dat ik nu niet voor United speel', sipt Debuchy. Van Gaal waarschijnlijk ook. (Canal+)

'We speelden de slechtste twintig minuten uit de geschiedenis van de Premier League, het was erger dan in je ballen getrapt worden'
• Newcastle United-verdediger Steven Taylor is niet trots op het spel van zijn ploeg tegen Chelsea. Na zeventien minuten keek zijn ploeg al tegen een 3-0 achterstand aan, uiteindelijk werd het 5-1 voor de Blues.

Adidas heeft voor de knock-outfase van de Champions League een speciale bal ontworpen. Op weg naar de finale in Milaan gaan de clubs spelen met een bal die de ‘stijl en elegantie’ van de stad weergeeft. Nu is het aan de spelers om er zo hard mogelijk tegen aan te trappen.

Sporting Braga had er in het duel met CS Marítimo zondagavond na ruim een half uur al drie inliggen. Voor een vrouwelijke supporter was het duidelijk al wat langer geleden dat ze gescoord had. De oudere dame vierde de derde treffer op wel erg enthousiaste wijze...

• Kijk eens wie we daar hebben! Matthew Amoah heeft zijn debuut gemaakt voor hoofdklasser Baronie. Op bezoek bij VC Vlissingen viel de voormalige spits van onder meer NAC Breda en Vitesse in. De 35-jarige Ghanees maakt het seizoen af bij Baronie.

• Deze voetbalsupporter verwacht niet dat Manchester United het kunststukje van Barcelona, dat bijzonder fraai scoorde uit een strafschop, kan herhalen. De poging van The Mancunians zou stranden bij doelman David de Gea. Wij sluiten niet uit dat de voorspelling klopt.

Hidde Jurjus behoedde De Graafschap met een sterk optreden zaterdag niet alleen voor een nederlaag, de doelman verdiende met zijn reddingen tegen Willem II (0-0) ook een weekje luxe-vervoer. Want met voorzitter Martin Mos lag er een weddenschap. 'Als ik tegen Willem II de nul zou houden én we zouden winnen, mocht ik een week in zijn Bentley rijden', vertelde Jurjus. Preses Mos bleek de beroerdste niet en geeft ondanks het gelijkspel binnenkort de sleutels van zijn Bentley aan Jurjus.

Hugo Borst, onder andere presentator van NOS Langs de Lijn, heeft wel een idee wie Feyenoord kan helpen in deze duistere tijden. 'Feyenoord heeft een leider nodig en niveau. De voorzitters Kieboom en Van den Herik waren autoritaire leiders. Wouter Bos is democratischer, gelukkig, want 2016 vergt een andere manier van leiding geven. Wouter Bos is een topbestuurder. Een supporter met aanzien. Hij heeft een imposant netwerk', zegt hij in het AD.

'Voor een 0-0 moeten geen punten meer gegeven worden. Dat zou clubs aansporen om doelpunten te maken in plaats van de defensie op orde te houden.'
Felix Magath heeft een idee hoe een andere puntenverdeling de attractiviteit van het voetbal kan bevorderen. (Tageszeitung)

'Het zou moeilijk zijn om nee te zeggen, net zoals tegen elke ploeg die de Champions League kan winnen.'
• Een aanbod van Paris Saint-Germain wordt allerminst op voorhand afgewezen door Eden Hazard, die daarmee de speculaties voedt over een vertrek bij Chelsea. Overigens is hij met zijn Londense club ook nog in de race voor de Champions League, met op 16 februari de eerste ontmoeting met PSG (!). (Le Parisien)

• Steve Ladgrove stapte vol enthousiasme in het vliegtuig om voor de tweede keer in zijn leven Aston Villa in actie te zien. De 25 uur in het luchtruim waren het hem zeker waard. Veel geluk bracht het bezoek van de Australiër niet, want Villa ging met boter en suiker ten onder tegen Liverpool (0-6). Ladgrove had toch genoten… 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.