Lof voor Cillessen na cruciale reddingen

Reacties

De Catalaanse kranten zijn uiterst kritisch op het optreden van de Barcelona-spelers van donderdagavond in het duel met Levante in het Copa del Rey-toernooi. Voor Jasper Cillessen wordt een uitzondering gemaakt.

Lof voor Cillessen na cruciale reddingen

De 'bekerkeeper' van de Catalanen voorkwam dat Levante uitliep naar 3-0. De reddingen van de Nederlander bleken goud waard toen het vlak voor tijd 2-1 werd, waardoor Barcelona in de return aan een 1-0 zege voldoende heeft om verder te bekeren.

'Aan de tegendoelpunten kon hij niet zoveel doen. Na rust trad hij goed op bij inzetten van Borja Mayoral en José Morales', schrijft Sport. De krant geeft Cillessen het rapportcijfer 6, ex aequo het hoogste van de Barcelona-spelers. Malcom noteert een 4 en Philippe Coutinho en Ousmane Dembélé krijgen een 5. El Mundo Deportivo constateert dat Cillessen bij 'zeker twee momenten' voorkwam dat Levante er 3-0 van maakte.

Aan het einde van de eerste helft was Jasper Cillessen nog betrokken bij een incident:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Valverde
Barcelona-trainer Ernesto Valverde kreeg na afloop geen vragen over Cillessen, maar moest ingaan op het optreden van Coutinho. De Braziliaan, die iets meer dan een jaar geleden voor een megabedrag overkwam van Liverpool, benutte de strafschop waardoor Barcelona opeens een veel beter uitzicht kreeg op de kwartfinale. Het was voor Coutinho pas zijn eerste basisplaats sinds 2 december, de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (toen Barcelona al zeker was van plaatsing) niet meegerekend.

'Toen Dembélé niet speelde, ging het de hele tijd over hem. Nu komt Dembélé wél in actie en Coutinho niet en vragen jullie steeds naar de situatie van Coutinho', vertelde Valverde op de persconferentie.

'Spelers die niet in de basis staan, moeten vechten om die situatie te veranderen. Vandaag was daar een wedstrijd voor. Coutinho is een fantastische speler, die veel voor ons heeft betekend. Maar hetzelfde geldt voor Dembélé. Het is een vraag die altijd weer terugkomt, alleen veranderen de namen af en toe.'

Valverde besloot om veel vaste waarden te sparen. 'Ik weet dat dit een risico is, maar je moet heel vaak risico's nemen in dit vak. Ik denk dat dit voor deze wedstrijd het beste team was dat ik kon kiezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.