Lof voor Ajax: Berghuisiaanse dingen en de wederopstanding van Taylor

Reacties

De analisten waren na de ruime overwinning van Ajax op Vitesse met name lovend over twee spelers. Steven Berghuis en Kenneth Taylor kregen de complimenten.

Lof voor Ajax: Berghuisiaanse dingen en de wederopstanding van Taylor
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
Vitesse
Vitesse

Taylor werd in de Johan Cruijff Arena verkozen tot Man van de Wedstrijd. 'Terecht', vindt Kenneth Perez bij ESPN. 'Taylor speelt veel meer in zijn kracht. Hij draait een heel slecht seizoen, maar nu mag hij meer vooruit en tussen de linies spelen. Als hij de bal komt halen, komt hij niet in zijn kracht. Nu is hij meer de loper en komt hij terecht in de laatste linie. Hij is de laatste link tussen het middenveld en de aanval. De stijgende lijn lijkt ingezet, maar bij een moeilijke uitwedstrijd kun je pas zien of het echt beter is', doelt de Deense analist op het komende duel met Olympique Marseille.

Collega Marciano Vink pikte Berghuis eruit als uitblinker. 'Tegen Almere City was het niet goed, toen zat hij ook met een gezicht dat op onweer stond op de bank. Tegen Vitesse liet hij weer Berghuisiaanse dingen zien. Zulke passes hebben we een tijdje gemist. Taylor had er wel vijf kunnen maken door die passes. Er zat aan de bal veel meer schwung in bij Ajax. Je zag ook de lachende gezichten op het einde van de wedstrijd.'

Jorrel Hato opende de score tegen Vitesse

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.