Lodeweges haalt Tete bij selectie Oranje

Reacties

Kenny Tete is toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De rechtsback van Olympique Lyon zat nog wel bij de voorselectie, maar overleefde de laatste schifting niet. Door privé-omstandigheden van Denzel Dumfries heeft interim-bondscoach Dwight Lodeweges Tete er nu alsnog bij gehaald.

Lodeweges haalt Tete bij selectie Oranje
© Pro Shots

De 24-jarige Tete heeft al dertien interlands voor Oranje achter zijn naam. Het afgelopen jaar gaf toenmalig bondscoach Ronald Koeman echter de voorkeur aan Dumfries en Hans Hateboer op de rechtsbackpositie. Lodeweges volgde dat voorbeeld, maar heeft Tete nu dus alsnog geselecteerd.

Tete speelt sinds 2017 voor Lyon, waar hij geen basisspeler meer is. Bij de start van de Ligue 1 vrijdagavond was hij eveneens reserve, maar viel hij twintig minuten voor tijd nog wel in. Hetzelfde gebeurde bij de Champions League-duels met Juventus, Manchester City en Bayern München.

Oranje speelt begin september in het kader van de Nations League tegen Polen (4 september) en Italië (7 september).

DE VOLLEDIGE SELECTIE:

Doel: Marco Bizot, Jasper Cillessen, Tim Krul

Verdediging: Nathan Aké, Virgil van Dijk, Hans Hateboer, Perr Schuurs, Kenny Tete, Joël Veltman, Stefan de Vrij, Owen Wijndal. Onzeker: Denzel Dumfries.

Middenveld: Donny van de Beek, Leroy Fer, Mohamed Ihattaren, Frenkie de Jong, Marten de Roon, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum.

Aanval: Ryan Babel, Steven Bergwijn, Memphis Depay, Luuk de Jong, Quincy Promes.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.