Locadia toont opnieuw zijn waarde, Nasri eindelijk weer voetballer

Mede dankzij een assist van Jürgen Locadia bereikte Brighton & Hove Albion de vierde ronde van de strijd om de FA Cup. West Ham United is ook verder in het bekertoernooi.

AFC Bournemouth
1 - 3
Brighton & Hove Albion

Er stonden op Dean Court twee Premier League-clubs tegenover elkaar. Nathan Aké (AFC Bournemouth) en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) bleven de hele wedstrijd op de bank, terwijl Locadia 73 minuten speelde. Op aangeven van de voormalige PSV-aanvaller, die in de laatste week van december twee keer trefzeker was, opende Anthony Knockaert in de 31ste minuut de score en drie minuten later maakte Yves Bissouma er 0-2 van.

Bournemouth kwam tien minuten na rust terug in de wedstrijd door de treffer van Marc Pugh, maar in de 64ste minuut had Brighton de marge alweer hersteld naar twee doelpunten. Florin Andone bepaalde de eindstand op 1-3, waardoor Brighton & Hove Albion mag blijven dromen van de eerste FA Cup in de clubgeschiedenis.

West Ham United
2 - 0
Birmingham City

Samir Nasri had een basisplaats bij West Ham United, dat thuis aantrad tegen Birmingham City uit het Championship. De 31-jarige Fransman, die in Engeland eerder speelde voor Arsenal en Manchester City, was sinds februari geschorst na het overtreden van de dopingregels. Het Turkse Antalyaspor liet hem vertrekken, waarna West Ham hem transfervrij oppikte.

Al na twee minuten kwam West Ham op voorsprong door een doelpunt van Marko Arnautovic, maar de oud-speler van FC Twente moest er na twintig minuten geblesseerd vanaf. Zijn vervanger Andy Carroll zorgde in de extra speeltijd voor het slotakkoord in het Olympic Stadium door de 2-0 te maken.