Locadia neemt voorbeeld aan Wijnaldum en Van Nistelrooy

Reacties

Jürgen Locadia is dit seizoen uit een diep dal geklommen. Door blessures aan lies en knie was de 23-jarige aanvaller van PSV een half jaar niet inzetbaar en dat vrat stevig aan hem.

Locadia neemt voorbeeld aan Wijnaldum en Van Nistelrooy

'Het was heel heftig', blikt hij in gesprek met Voetbal International terug. 'In de eerste weken van mijn herstel was ik depressief, man. Ik heb me op mijn kamer opgesloten. In mijn eentje, in het donker. Gordijnen dicht, televisie aan, verder niks. Op dat soort momenten kan ik extreem zijn. Dan heb ik het echt even nodig om helemaal alleen te zijn. De eerste periode van mijn blessure kon ik het niet opbrengen naar het stadion te gaan. Voetbal is het enige dat ik heb, naast mijn zoontje en mijn familie. Het deed me tè veel pijn dat ik zo lang langs de kant moest staan. Pas toen ik de eerste vooruitgang boekte in mijn herstel ben ik op de tribune gaan zitten.'

Inmiddels zijn betere tijden aangebroken voor Locadia. Tweeënhalve week geleden maakte hij zijn rentree bij de landskampioen, in de verloren topper tegen Feyenoord. Afgelopen maandag maakte de vleugelspits namens Jong PSV tegen FC Eindhoven (5-0) zijn eerste goal van het seizoen.

Contractverlenging
Daarnaast kreeg Locadia een contractverlenging voorgeschoteld. 'Ik kan bij PSV bijtekenen tot 2021, dat zullen we binnenkort gaan doen. Ik ben hier op mijn plek. De carrièreopbouw van Georginio Wijnaldum is een mooi voorbeeld voor mij. Gini was een volwassen speler toen hij naar Engeland vertrok en daar heeft hij verdere stappen gemaakt. Zó mooi om te zien. Vroeger dacht ik: na een goed jaar bij PSV kan ik de stap naar het buitenland aan. Nu denk ik daar anders over. Een ander mooi voorbeeld was Ruud van Nistelrooy. Daar moet je als jonge voetballer goed naar kijken. Een juiste stap is beter dan een snelle stap.'

Lees in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO het gehele interview met Jürgen Locadia over zijn opvallende karakter, het moeizame seizoen van PSV, de keerzijde van het topvoetbal, tatoeages en Piet Veerman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.