Lobont zet vijf jaar na laatste wedstrijd punt achter carrière

Reacties

Bogdan Lobont beëindigt zijn loopbaan. De veertigjarige doelman stopt ruim vijf jaar na zijn laatste wedstrijd voor AS Roma en richt zich nu op een trainerscarrière.

Lobont zet vijf jaar na laatste wedstrijd punt achter carrière

Liefst negen seizoenen stond Lobont onder contract bij de Giallorossi, waarvoor hij in totaal slechts 28 officiële wedstrijden speelde. Op 26 mei 2013 voor het laatst; de keeper speelde toen de finale van de strijd om de Coppa Italia tegen aartsrivaal Lazio (0-1 nederlaag).

Het afgelopen seizoen zat Lobont nog wel 37 van de 38 duels in de Serie A op de bank, maar dat was telkens als derde doelman. De wedstrijdselecties van Italiaanse clubs op het hoogste niveau mogen namelijk uit liefst 23 spelers bestaan.

Na zijn laatste wedstrijd voor AS Roma stond hij in 2013 nog wel twee keer onder de lat bij het nationale elftal van Roemenië, waarvoor hij in totaal 85 interlands speelde. Op 14 november 2017 behoorde hij voor het laatst tot de selectie van zijn land. Tijdens de 0-3 oefennederlaag tegen Nederland bleef hij echter op de bank.

Lobont speelde vanaf de zomer van 2000 vijfenhalf jaar voor Ajax, waarmee hij in 2004 kampioen werd. Het seizoen daarvoor bereikte hij met de Amsterdammers de kwartfinale van de Champions League. Daarin was AC Milan over twee wedstrijden te sterk. In januari 2006 ging hij aan de slag bij Fiorentina en een jaar later ging hij aan de slag bij Dinamo Boekarest, waar hij anderhalf jaar later werd opgepikt door AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.