Lobont, Mitea, Chivu in Roemeense selectie

Bogdan Lobont, Nicolae Mitea en Cristian Chivu zijn opgenomen in de selectie van het Roemeense nationale elftal, dat op 26 maart speelt tegen het Nederlands elftal in de kwalificatieronde voor het WK 2006 in Duitsland.

Lobont, Mitea, Chivu in Roemeense selectie

Bondscoach Victor Piturca maakte woensdag de namen van zestien internationals bekend, die niet uitkomen in de Roemeense competitie. Lobont, Chivu en Mitea zijn vaste waarden in de nationale selectie, ook al kwamen zij de laatste weken amper in actie.

Chivu hoopt komend weekeinde zijn competitiedebuut te maken bij AS Roma, want door een gebroken voet kwam hij dit seizoen nog niet aan spelen toe in de Serie A.

Lobont stond pas vijf comeptitieduels in het doel van Ajax. Zijn laatste optreden dateert van 24 oktober 2004, het verloren uitduel met PSV. Door een knieblessure moest hij die partij voortijdig van het veld. Tijdens de winterstop brak hij ook nog eens een middelvinger. Begin februari keerde hij geheel fit terug op het trainingsveld.

Mitea heeft geen last van blessures, de kleine buitenspeler kampt met een vormcrisis en moest zelfs enkele wedstrijden de tribune op. De negentienjarige aanvaller werd na zijn invalbeurt tegen FC Twente, op 6 februari, niet meer in het veld gezet.

Eind maart moeten de Roemenen niet alleen tegen Oranje aantreden. Vier dagen later wacht in de WK-kwalificatieronde maar ook een uitwedstrijd tegen Macedonië.

De zestien 'buitenlandse' spelers in de Roemeense selectie:
Doel: Bogdan Lobont (Ajax);
Verdediging: Flavius Stoican, Cosmin Barcauan en Razvan Rat (allen Shakhtar Donetsk), Cristian Irimia (Dinamo Kiev), Valentin Nastase (Bologna), Cristian Chivu (AS Roma) en Adrian Iencsi (Spartak Moskou);
Middenveld: Tiberiu Ghioane (Dinamo Kiev), Daniel Pançu (Besiktas), Paul Codrea (Torino), Florin Cernat (Dinamo Kiev) en Constantin Galca (Almeria);
Aanval: Nicolae Mitea (Ajax), Adrian Ilie (FC Zürich) en Marius Niculae (Sporting Lissabon)

Bekijk hier al onze video's