Lobont graag naar Benfica, Ajax wil praten

Als het aan Bogdan Lobont ligt, verhuist hij in januari naar Benfica. Ronald Koeman wil zijn voormalige pupil graag naar Lissabon halen en Ajax staat open voor een vertrek. Maar Lobont is niet de enige doelman waarop Benfica aast.

Lobont graag naar Benfica, Ajax wil praten

Koeman liet in Voetbal Insite weten dat hij Lobont hoog heeft zitten en in hem een goede optie ziet om Benfica's keepersprobleem op te lossen. 'Maar we hebben geen geld om een heel dure doelman aan te trekken.'

'Lobont is basisspeler in de Roemeense nationale ploeg en moet spelen. Maar bij ons is hij derde doelman', reageerde Ajax' technisch directeur Martin van Geel tegenover Rádio Renascença. 'Deze situatie is niet goed voor Ajax en zeker niet voor Lobont. Als een club interesse heeft, dan moeten ze contact met ons opnemen zodat we een overweging kunnen maken.'

Lobonts zaakwaarnemer Victor Becali meent dat de 27-jarige Roemeen, die nog tot 2008 onder contract staat bij Ajax, onterecht wordt gepasseerd in Amsterdam. 'Bogdan is een goeie gozer en een uitstekende doelman. Hij heeft een probleem met zijn coach, die Nederlandse spelers de voorkeur geeft, ook al hebben die minder kwaliteiten', aldus Becali op Maisfutebol.

Naast Lobont aast Benfica ook op Jurek Dudek, die dit seizoen bij Liverpool verpietert. De Poolse international zou zelfs de eerste zijn waar de Portugese landskampioen in de winterstop mee om tafel wil gaan.

Bekijk hier al onze video's