Lloris hekelt Franse slag: 'Voetbal geen spel van alleen talent en benen'

Bondscoach Didier Deschamps en captain Hugo Lloris schrokken vrijdagavond van Frankrijk, dat in eigen huis een gevoelige tik kreeg van Colombia: 2-3. Met name de manier waaróp de thuisploeg onderuitging, baart het tweetal grote zorgen. 'We moeten hier heel veel lering uit trekken.'

De thuisploeg - vanaf het najaar tegenstander van Oranje in de UEFA Nations League - stond in Parijs na 25 minuten met 2-0 voor (dankzij Olivier Giroud en Thomas Lemar), kreeg door Luis Muriel snel de 2-1 tegen, waarna Radamel Falcao en Juan Fernando Quintero de wedstrijd na rust volledig op zijn kop zetten. 'Colombia gaf ons een lesje in agressiviteit, ze lieten ons geen moment met rust', constateerde bondscoach Deschamps na afloop op de persconferentie. 'Zij waren bijzonder fel, wij absoluut niet. Hier zijn geen excuses voor.'

Aanvoerder en doelman Lloris - die er bij de 2-1 bepaald niet goed uit zag - was eveneens niet te spreken over het optreden van Les Bleus. 'Na die tweede goal dachten we dat het wel goed zou komen, en dat mag op dit niveau niet. Onze instelling was onvoldoende, we speelden zonder energie en passie. In de tweede helft waren we onherkenbaar. Voetbal is geen spel dat je alleen maar speelt met je talent en je benen, je moet ook met het hart spelen. We kunnen heel veel lering trekken uit deze wedstrijd. Het belangrijkste heeft Colombia ons laten zien: ze hebben misschien minder talent, maar vormen wél een team.'

Met het oog op het WK, waar Frankrijk toch als een van de favorieten geldt, is de nederlaag een fikse tegenvaller. 'Het duurt nog even, maar we moeten nú al bezig zijn met het willen winnen van iedere wedstrijd. Ook vriendschappelijk. We zijn nooit echt als favoriet naar een eindtoernooi gegaan, behalve naar het EK 2000, toen we regerend wereldkampioen waren. Zo ver als die ploeg zijn wij niet. We kunnen deze zomer iets moois neerzetten, maar dan zullen we wel hard moeten werken.