Liverpools beroemdste ballenjongen krijgt profcontract

Reacties

De fijnproever kent Oakley Cannonier misschien nog, maar het is geen schande als je hem niet op de radar hebt staan. De jeugdspeler van Liverpool werd samen met Divock Origi een legende op 7 mei 2019. Hij was de slimme ballenjongen die de o zo belangrijke 4-0 tegen Barcelona mogelijk maakte. Cannonier doet het binnen de lijnen blijkbaar ook goed genoeg, want hij heeft zijn eerste profcontract in de wacht gesleept.

Liverpools beroemdste ballenjongen krijgt profcontract
© Pro Shots

Halve finale Champions League, seizoen 2018/19. Liverpool staat voor een schier onmogelijke opgave op Anfield, want de heenwedstrijd tegen Barça is in een 3-0 overwinning voor de Catalanen geëindigd. Het loopt in Engeland echter compleet anders. Aan de hand van Georginio Wijnaldum, die als invaller twee keer kort achter elkaar scoort, krijgt het sprookje van Anfield vorm.

In de 56ste minuut maakt Wijnaldum met zijn tweede goal de 3-0, waardoor de stand over twee duels gelijk is getrokken. Liverpool jaagt op de vierde goal en tien minuten voor tijd lukt het. De goal is iconisch en bijzonder. Trent Alexander-Arnold neemt een hoekschop razendsnel en Origi kan nagenoeg vogelvrij (zie hoofdfoto) binnenwerken bij de eerste paal.

Het werd omschreven als een slimmigheidje van Liverpool, maar achteraf werd bekend dat dit geen toeval was. In de analyse richting de returnwedstrijd viel het de technische staf van Liverpool op dat de defensie van Barcelona wel heel traag de posities innam bij standaardsituaties. Het werd de cornernemers ingewreven en onder manager Jürgen Klop ging het zelfs zo ver dat de ballenjongens duidelijke instructies meekregen: zorg ervoor dat de bal zo snel mogelijk speelbaar is.

Cannonier lette blijkbaar goed op, want nog voordat de defensie van Barça klaarstond om de corner te verdedigen, lag de bal al op de juiste plek. De rest is geschiedenis, zoals hierboven beschreven. Cannonier is zelf een spits en wie weet profiteert de jongeling met de perfecte naam voor een doelpuntenmachine misschien zelf wel over een paar jaar van de alertheid bij een ballenjongen.

Oakley Cannonier tekent zijn contract bij Liverpool
© Liverpool FC
Oakley Cannonier tekent zijn contract bij Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.