Liverpool wil hoofdpijndossier oplossen met Van den Berg als ruilmiddel

Reacties

Ben Davies moet de nieuwe verdediger van Liverpool worden. Onder meer The Athletic en Sky Sports melden dat de grootmacht de 25-jarige Engelsman gaat overnemen van Preston North End, waarbij Sepp van den Berg de omgekeerde weg moet gaan bewandelen.

Liverpool wil hoofdpijndossier oplossen met Van den Berg als ruilmiddel
© Pro Shots

Zo is Liverpool uitgekomen bij een verrassende oplossing voor de problemen centraal achterin. Davies is een laatbloeier. Hij doorliep de jeugdopleiding van Preston en deed daarna ervaring op in de League Two, League One en in het Championship. De transfersom zou niet meer dan drie miljoen euro bedragen.

Voor Jürgen Klopp is het mede door de zware blessure van Virgil van Dijk al langer puzzelen centraal achterin. De bezetting was in aanloop naar dit seizoen al dun geworden door het vertrek van Dejan Lovren en Joe Gomez en Joël Matip zijn vanwege blessures momenteel ook niet inzetbaar. Bij de uitwedstrijd tegen West Ham United vormde zondag gelegenheidsverdediger Jordan Henderson nog het centrale duo met Nathaniel Phillips, die is doorgestroomd vanuit de reserves. Een belangrijke kanttekening bij die problemen: de Liverpool-leiding zou ondanks het aandringen van Klopp niet veel geld beschikbaar hebben gemaakt voor een nieuwe centrale verdediger.

Van den Berg
Het gat dat Davies achterlaat bij Preston wordt zeer waarschijnlijk opgevuld door Van den Berg. De jeugdinternational is nog niet rijp genoeg voor speeltijd op het hoogste niveau bij Liverpool en moet in het Championship ervaring op gaan doen. Ondanks de problemen achterin deed Klopp dit seizoen geen enkele keer een beroep op de negentienjarige verdediger die anderhalf jaar geleden overkwam van PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.