Liverpool wekt woede Southampton door geflirt met Van Dijk

Reacties

Southampton is woedend over de handelswijze van Liverpool in de strijd om Virgil van Dijk. De club uit de Zuid-Engelse havenstad gaat een officiële klacht indienen bij de Premier League. Volgens The Saints zou Liverpool de 25-jarige centrale verdediger zonder toestemming hebben benaderd.

Liverpool wekt woede Southampton door geflirt met Van Dijk

De huidige werkgever van Van Dijk was niet blij met de berichten van maandag waaruit bleek dat Liverpool de beste papieren heeft om de verdediger te binden. Ook Chelsea en Manchester City zijn in de race voor de stopper, maar de voorkeur van de Oranje-international ligt volgens Engelse media bij een overgang naar Anfield.

Southampton heeft aan de organisatie achter de Premier League duidelijk gemaakt dat zij niet officieel benaderd zijn door Liverpool. Bovendien heeft Van Dijk nog een contract tot 2022 in het zuiden van Engeland.

Volgens de geruchten is Liverpool bereid om het recordbedrag voor een verdediger te breken. The Reds zouden een transfersom van rond de 69 miljoen euro overhebben voor Van Dijk. Als de deal doorgaat, wordt de ex-speler van FC Groningen en Celtic de duurste aankoop in de historie van Liverpool.

Van Dijk miste de laatste vijf maanden van het seizoen door een blessure aan zijn enkel, die hij opliep op 22 januari in het duel met Leicester City.

Voorgangers
Het is niet de eerste keer in de laatste drie jaar dat Liverpool shopt bij Southampton. Sinds 2014 maakten Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne en Sadio Mané de overstap van het St. Mary's Stadium naar Anfield.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.