Liverpool wacht FA Cup-kraker na zweten tegen stuntploeg Forest

Reacties

Liverpool heeft zondag de halve finale van het toernooi om de FA Cup bereikt. Nottingham Forest verraste dit seizoen meerdere keren in het bekertoernooi, maar ging nu ten onder. Liverpool wacht nu een zware strijd met Manchester City, de concurrent om de titel in de Premier League.

Liverpool wacht FA Cup-kraker na zweten tegen stuntploeg Forest
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Voor Forest was het bekeravontuur al lang en breed een succes. De nummer negen van het Championship schakelde eerder al Arsenal (1-0), Leicester City (4-1) en Huddersfield Town (2-1) uit. Een zege tegen Liverpool zou helemaal een superstunt betekenen. Manager Jürgen Klopp gaf verschillende spelers rust, maar liet alsnog onder anderen Alisson Becker, Virgil van Dijk, Fabinho en Roberto Firmino aantreden op City Ground.

Logischerwijs was het Liverpool dat de lakens uitdeelde in de bekerwedstrijd, al was het ook niet zo dat The Reds de kansen aaneenregen. Kostas Tsimikas, die weer eens mocht beginnen, waagde een poging van afstand en schoot net over. Na een half uur kwam Firmino oog in oog te staan met keeper Ethan Horvath, maar de Amerikaan redde.

Met 0-0 bij rust zal Klopp zich nog geen zorgen hebben gemaakt, maar het bleef wel heel lang bij die score. Joe Gomez was nog dicht bij een goal en stuitte op Horvath. De verdediger ging later bijna in de fout na een misverstand met Van Dijk, waarbij de bal op tijd werd weggewerkt. Liverpool kwam kort daarna helemaal goed weg toen Philip Zinckernagel uit een voorzet van Brennan Johnson net voor het doel langs schoot.

Zinckernagel zal zich nog voor zijn hoofd hebben geslagen, want Liverpool sloeg na zijn misser toe. Diogo Jota zette zijn voet tegen een voorzet van Tsimikas en opende zo de score. Zijn doelpunt bleek genoeg voor de zege tegen Forest, dat in de slotfase nog hoopte op een strafschop en die niet kreeg. Daarnaast schoot invaller Cafú nog net over het doel. Liverpool speelt in de halve finale tegen City, terwijl Chelsea Crystal Palace treft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nottingham Forest
Meer over Nottingham Forest
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.