'Liverpool vastberaden Chelsea wél af te troeven op ander transferfront'

Reacties

Liverpool heeft na het mislopen van Moisés Caicedo razendsnel doorgepakt. Enkele uren nadat Chelsea de strijd om de middenvelder van Brighton & Hove Albion definitief heeft gewonnen, heeft Southampton volgens The Guardian een miljoenenbod van The Reds op Roméo Lavia geaccepteerd.

'Liverpool vastberaden Chelsea wél af te troeven op ander transferfront'
© Pro Shots

Lavia staat net als Caicedo in de belangstelling van beide clubs, al was het in het geval van de negentienjarige Belg Liverpool dat zich het eerst meldde. Chelsea mengde zich vervolgens in de strijd om de talentvolle middenvelder van Southampton, zoals de ploeg van manager Jürgen Klopp dat deed in de jacht op de peperdure Caicedo. Nu de Ecuadoriaan heeft gekozen voor Chelsea, heeft Liverpool een nieuw bod van bijna zeventig miljoen euro uitgebracht op Lavia.

Het is een paar miljoen euro meer dan het laatste bod van Chelsea, dat naar verluidt zo'n 63,5 miljoen euro bedroeg. Liverpool is vastberaden de strijd om Lavia wel in zijn voordeel te beslechten, te meer omdat Klopp na het vertrek van Fabinho en Jordan Henderson naar Saoedi-Arabië dringend behoefte heeft aan een controlerende middenvelder. Bij de start van de Premier League speelde aanwinst Alex Mac Allister op die voor hem ongebruikelijke positie.

De vraag is nu wat Lavia doet. Volgens Engelse media laat het afgelopen seizoen gedegradeerde Southampton de keuze aan de speler. Het voormalig talent van Manchester City wordt al de hele zomer begeerd door Liverpool, maar er zijn geluiden dat de enkelvoudig international van België een voorkeur heeft voor Chelsea. Als The Blues ook de strijd om zijn handtekening zouden winnen, zou dat opnieuw een gevoelige tik op de transfermarkt zijn voor Liverpool.

Oxlade-Chamberlain
Liverpool nam deze zomer in totaal immers afscheid van vijf middenvelders, waardoor Cody Gakpo momenteel in die linie speelt. Behalve Fabinho en Henderson vertrokken ook Naby Keïta (Werder Bremen), James Milner (Brighton & Hove Abion) en Alex Oxlade-Chamberlain. Laatstgenoemde lijkt met Besiktas inmiddels ook een nieuwe club te hebben gevonden. De Turkse topclub heeft maandag bevestigd dat het met de 29-jarige Engelsman in gesprek is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.