Liverpool troeft Bayern en PSV af in strijd om Van den Berg

Reacties

Sepp van den Berg heeft zich verbonden aan Liverpool. De zeventienjarige verdediger komt over van PEC Zwolle en tekent een meerjarig contract op Anfield.

Liverpool troeft Bayern en PSV af in strijd om Van den Berg

Van den Berg maakt daarmee na anderhalf jaar in Zwolle een droomtransfer naar Engeland. Hij sloot in 2012 aan in de jeugdopleiding van de Zwollenaren en debuteerde in maart 2018 op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal tegen FC Groningen. Sindsdien speelde de verdediger 22 wedstrijden in de Eredivisie.

In maart van dit jaar maakte Van den Berg bovendien voor het eerst zijn opwachting bij Oranje Onder-19. Hij speelde van begin tot eind mee in de interlands tegen Wales, Slovenië en Spanje.

VI-verslaggever Stef de Bont over de achtergronden van de transfer van Van den Berg

PEC Zwolle had Van den Berg, wiens contract nog tot volgend jaar zomer liep, het liefst langer bij zich gehouden. De Overijsselse club haalde zelfs Etiënne Reijnen na acht seizoenen terug om Van den Berg te helpen bij diens ontwikkeling en als back-up te dienen achter het grote talent.

De hoofdrolspeler zelf wachtte echter met het zetten van zijn handtekening tot hij meer perspectief zou krijgen bij zijn club. Vorig seizoen zakte hij namelijk in de pikorde toen Jaap Stam ten tonele verscheen als trainer.

Komend seizoen zou Van den Berg weer vaker aan spelen toe zijn gekomen, was de verwachting in Zwolle. Toen Liverpool langskwam, opteerde Van den Berg echter voor de overstap naar Engeland. Hij is er de vierde Nederlander na Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en de zeventienjarige Ki-Jana Hoever. Ook Bayern München had interesse, net als PSV. Die clubs moeten hun interesse echter verleggen naar anderen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.