Liverpool terug aan kop dankzij zeldzame prestatie Wijnaldum

Liverpool mag zich weer koploper van de Premier League noemen. Met dank aan een zege op bezoek bij laagvlieger Cardiff City is Manchester City, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft, naar de tweede plaats verdrongen.

Cardiff City
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Met Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in de basis was Liverpool in de eerste helft heer en meester tegen Cardiff City, dat strijdt tegen degradatie. Het mocht een klein wonder heten dat het bij rust nog 0-0 stond. Roberto Firmino schoot oog in oog met doelman Neil Etheridge over, Mo Salah zag zijn inzet gestopt worden door de keeper en Sadio Mané verprutste twee enorme kansen door naast te schieten.

Zo bleef Cardiff City lange tijd in leven, tot de 56ste minuut. Uitgerekend Wijnaldum schoot Liverpool op voorsprong. Dat deed de Oranje-international door een hoekschop van Trent Alexander-Arnold in één keer op zijn slof te nemen. Het was voor Wijnaldum pas zijn tweede doelpunt ooit in een uitwedstrijd in de Premier League. De andere negentien maakte hij allemaal in thuisduels.

Liverpool ging na de fraaie treffer van Wijnaldum overigens rustig door met kansen missen. Zo schoot Jordan Henderson in kansrijke positie rakelings over. Sean Morrison kreeg dé kans om de vele missers van Liverpool af te straffen, maar de Cardiff-verdediger door in volledig vrijstaande positie onder de bal door en liet zo na om de 1-1 op het scorebord te zetten.

Tien minuten voor tijd volgde de beslissing in het voordeel van Liverpool. Salah werd vastgehouden door Morrison, ging gretig naar de grond en de scheidsrechter legde de bal op de stip. James Milner liet wederom zien een zekerheidje te zijn vanaf elf meter: 0-2. Zo staan The Reds na 35 wedstrijden op 88 punten, twee meer dan City. Woensdag speelt City tegen Manchester United.