Liverpool tandeloos in finales: nul goals in 330 minuten

Liverpool eindigt het seizoen na de nederlaag in de Champions League-finale tegen Real Madrid met twee prijzen. The Reds zijn ondanks de triomfen in de strijd om de FA Cup en League Cup uiterst ineffectief gebleken in finales, zo wijzen de cijfers uit.

Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Liverpool verloor zaterdag met 1-0 van Real, al creëerde de formatie van manager Jürgen Klopp veel meer kansen dan de tegenstander uit Spanje. De Engelsen noteerden liefst 24 schoten, waarvan er negen op doel gingen. Real kwam tot vier schoten, waarvan één rake van Vinícius Júnior genoeg was om te winnen. Liverpool stuitte aan de andere kant verschillende keren op keeper Thibaut Courtois.

Hoewel Liverpool uiteindelijk te sterk in de eindstrijd om de League Cup en FA Cup kwamen The Reds ook in die finales niet tot scoren. Beide keren werd Chelsea pas na strafschoppen verslagen na een 0-0 stand na 120 minuten.

Zo speelde Liverpool dit seizoen 330 minuten in finales waarbij nul keer gescoord werd. Cijfers van Opta wijzen uit dat de ploeg van Klopp daarin tot liefst 61 schoten kwam, waarvan zeventien op doel. Op basis van de kwaliteit van de kansen had dat Liverpool ruim vijf goals moeten opleveren. De Champions League-finale had op basis van de Expected Goals moeten eindigen in een 2-1 zege voor Liverpool.