Liverpool ontsnapt dankzij Bogdán aan schande

Liverpool is in het toernooi om de League Cup aan een blamage ontsnapt. Het trof in Carlisle United de nummer tien van de League Two, het vierde Engelse niveau, maar had het meer dan moeilijk met die ploeg. Het dankte de overwinning na strafschoppen aan reservedoelman Ádám Bogdán.

Hoewel Liverpool-manager Brendan Rodgers (al dan niet noodgedwongen) wat basiskrachten moest missen, stond er tegen Carlisle nog een behoorlijk elftal op het veld. Zo begonnen spelers als Philippe Coutinho, goalie Simon Mignolet en Daniel Sturridge niet in de basis en was aanvoerder Jordan Henderson geblesseerd, maar desondanks bleef er nog genoeg kwaliteit over.

Het leek ook allemaal goed te komen toen Danny Ings The Reds met het hoofd op voorsprong zette. Afgelopen zondag maakte de van Burnley overgekomen aanvaller tegen Norwich City zijn eerste treffer in zijn nieuwe shirt, dat aantal verdubbelde hij woensdag. Maar tien minuten voor rust zette Derek Asamoah de nummer tien van het vierde niveau op 1-1.

Daar bleef het in de reguliere speeltijd bij, waarna ook in de verlenging niet werd gescoord. Aan de aanvalsdrift van Liverpool lag dat overigens niet, de thuisploeg ondernam meer dan veertig (!) pogingen richting het vijandelijke doel. In de noodzakelijke strafschoppenserie was doelman Ádám Bogdán (foto) - die Mignolet verving - met drie reddingen de grote man. Beide ploegen misten twee van hun eerste pingels, na de rake strafschop van Ings stopte Bogdán vervolgens ook de allerlaatste.

Loting
Na de laatste wedstrijden in deze ronde werd direct geloot voor de achtste finale van de League Cup. Liverpool treft in die volgende ronde Bournemouth. Op hun beurt spelen Manchester United, Southampton en Manchester City thuis tegen respectievelijk Middlesbrough, Aston Villa en Crystal Palace. Chelsea reist af naar het Nederlands getinte Stoke City en Arsenal gaat op bezoek bij Sheffield Wednesday. De overige wedstrijden zijn Hull City - Leicester City en Everton - Norwich City.