Liverpool nadert koploper Chelsea tot op een punt

Met nog zeven duels voor de boeg mag Liverpool blijven dromen van het kampioenschap. De ploeg van manager Brendan Rodgers maakte in eigen huis geen fout tegen Sunderland (2-1) en verkleinde zodoende de achterstand op lijstaanvoerder Chelsea.

De voorbije weken maakte Liverpool veel indruk met overwinningen op Arsenal (5-1) en Manchester United (0-3), terwijl afgelopen zaterdag Luis Suarez met drie doelpunten de hoofdrol had tijdens de 6-3 uitzege op Cardiff City. Als ploeg in vorm kregen The Reds bezoek van Sunderland, maar de nummer achttien van de Premier League bood vooral voor rust aardig tegenstand.

Toch kwam Liverpool in de 39ste minuut verdiend op voorsprong. Steven Gerrard krulde een vrije trap tegen de touwen. Drie minuten na rust zorgde Daniel Sturridge voor nog meer vreugde op Anfield door via Wes Brown het tweede doelpunt namens de thuisclub binnen te schieten. De aanvaller was ook dicht bij 3-0, maar zijn schot belandde op de lat.

Vanuit het niets kwam Sunderland een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd via Sung-Yueng Ki, die scoorde na een hoekschop van Adam Johnson. Echt in de problemen kwam Liverpool ondanks de tegentreffer niet meer. Het bleef bij 2-1, waardoor Rodgers' ploeg nu tweede is met maar één punt minder dan koploper Chelsea. Nummer drie Manchester City heeft twee punten minder, maar ook twee duels minder gespeeld.