Liverpool morst in zinderende titelstrijd dure punten tegen Spurs

Reacties

Liverpool heeft in eigen huis dure punten verspeeld in de titelstrijd. Tottenham Hotspur nam een punt mee en bezorgde daarmee Manchester City goed nieuws.

Liverpool morst in zinderende titelstrijd dure punten tegen Spurs
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Liverpool bereikte dinsdag ten koste van Villarreal de finale van de Champions League, waardoor zeker was dat de ploeg van manager Jürgen Klopp dit seizoen uitkomt op 65 officiële wedstrijden. Het thuisduel met Tottenham Hotspur was nummer 59 van het seizoen en de voorlaatste op eigen Anfield. Met Virgil van Dijk in de basis had de thuisclub het niet makkelijk, de eerste mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers.

Rodrigo Betancur en Harry Kane lieten zich zien, maar echt veel gevaar leverde het niet op. Namens Liverpool was Luis Díaz (foto) na ruim een half uur voor het eerst gevaarlijk, maar de eerste echt grote kans van de wedstrijd was voor Van Dijk. Zes minuten voor rust kopte hij uit een hoekschop tegen de bovenkant van de lat. Vier minuten later werd ook het aluminium aan de andere kant van het veld geraakt. Een inzet van Pierre-Emile Højbjerg belandde tegen de paal.

Ook in de tweede helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Redelijk vanuit het niets kwamen de bezoekers in de 56ste minuut op voorsprong. Bij een uitbraak van Spurs behield Harry Kane het overzicht en verkoos een pass op Ryan Sessegnon boven zelf schieten en de linkerflankspeler zette uitstekend voor op Heung-min Son, die van dichtbij binnentikte. Het was voor Son al zijn twintigste treffer dit seizoen in de Premier League, slechts twee minder dan Mohamed Salah. De topscorer van Engeland kwam zaterdag nauwelijks in het stuk voor, maar gelukkig voor Liverpool was daar nog Díaz.

De Colombiaan leek afgelopen transferperiode op weg naar Tottenham, maar dat was geen optie voor The Reds. Liverpool kaapte de deal en deed daarmee een van de beste winteraankopen ooit. Afgelopen dinsdag schitterde Díaz al tijdens de wederopstanding bij Villarreal en vier dagen later was hij ook de reddende engel in de jacht op de landstitel. Met een - van richting veranderd - schot van afstand zorgde Diaz in de 74ste minuut voor 1-1.

De gelijkmaker was uiteraard niet voldoende voor Liverpool, dat op zoek ging naar de 2-1 en Spurs ver terugdrongen. De bezoekers, waar Steven Bergwijn in de slotfase nog mocht invallen, gokten op de counter. Tot het laatste fluitsignaal bleef het zinderend spannend op Anfield. Het bleef echter bij 1-1, waardoor Liverpool dure punten laat liggen in de titelstrijd. De koppositie is voor even in bezit, maar Manchester City kan morgen bij een thuiszege op Newcastle United drie punten voorsprong nemen.

Tottenham Hotspur vreest dat nummer vier Arsenal zondag thuis wint van Leeds United en daardoor vier punten voorsprong neemt. Komende donderdag staan beide Noord-Londense clubs tegenover elkaar met als inzet de vierde plaats, die rechtgeeft op een Champions League-ticket.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.