Liverpool moet oppassen voor Leicester-aankoop Slimani

Reacties

Islam Slimani moet nog aansluiten bij de selectie van Leicester City, maar manager Claudio Ranieri wil hem eventueel zaterdag al inzetten in de kraker (18.30 uur) bij Liverpool. De 28-jarige aanvaller kwam op de slotdag van de transferperiode over van Sporting Lissabon.

Liverpool moet oppassen voor Leicester-aankoop Slimani

'Slimani is hier pas vanavond of morgen. Ik heb hem tot nu toe nog niet gezien, maar hij kan spelen. We hebben hem gehaald omdat we geloven in zijn kwaliteiten, maar hij moet nog wel aan de Premier League wennen', stelt Ranieri, die verder met Jamie Vardy, Shinji Okazaki, Achmed Musa en Riyad Mahred dit seizoen genoeg keuze voorin heeft. Slimani - met 35 miljoen euro de duurste aankoop in de clubhistorie van Leicester - scoorde vorig seizoen overigens 27 keer in de Portugese competitie.

Ranieri kan verder weer beschikken over Kasper Schmeichel, die in het met 2-1 gewonnen duel met Swansea City geblesseerd uitviel in de tweede helft. De Deense doelman onderging onlangs een kleine operatie aan een hernia. 'Hij is klaar om te spelen', bevestigt de Italiaanse coach in aanloop naar het duel met The Reds.

De 64-jarige Romein denkt dat het ondanks de versterkingen - met name in de aanval - lastig gaat worden voor zijn ploeg tegen Liverpool. 'Zij zijn voor mij een van de favorieten voor de titel.'

Klopp
Collega-manager Jürgen Klopp van Liverpool waarschuwt zijn team voor de counter van kampioen Leicester. 'Zij counteren direct. Het is dus duidelijk waar de bal ongeveer terechtkomt. Daar moeten we op voorbereid zijn. Ze verdedigen niet heel hoog. Maar ze kunnen niet alleen maar counteren. Als je hen de bal geeft, dan kunnen ze goed voetballen', zegt de Duitse manager op de persconferentie.

Tweeëneenhalve week geleden ging Liverpool nog met 2-0 onderuit bij Burnley, dat minder dan twintig procent balbezit noteerde. Twee counters deden de bezoekers de das om. 'Ik denk niet dat we tegen Leicester tachtig procent van de tijd de bal zullen hebben, maar als het zo is dan gaan we er nu beter mee om omdat we een aantal weken verder zijn.'

Nummer elf Liverpool, dat met vier punten evenveel punten heeft als nummer negen Leicester, speelde tot dusver alle officiële duels dit seizoen op vreemde bodem. Zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Ten opzichte van vorig seizoen kan club uit West-Engeland beschikken over achtduizend extra plaatsen op Anfield. Daardoor telt het stadion nu 54.074 plaatsen in plaats van 45.362.

Klopp hoopt het thuisvoordeel te kunnen benutten tegen de titelhouder van de Premier League. Vorig seizoen won het op eigen veld met 1-0 van Leicester dankzij een doelpunt van Christian Benteke. 'Leicester is een goede tegenstander, maar het is nu wel een nieuw seizoen en we hebben meer fans. Dat geeft extra kracht, we moeten het gebruiken om ze te verslaan', vindt de ex-coach van Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.